SkyDrive sterk verbeterd

Iedereen spreekt tegenwoordig over het opslaan van data in de cloud. Hiervoor zijn verschillende applicaties die op verschillende platformen werken. Dropbox bijvoorbeeld zorgt dat bestanden op bijna ieder willekeurig apparaat, zoals PC, tablet en je smartphone,  altijd automatisch gesynchroniseerd en dus up-to-date zijn. Handig.

Microsoft pusht op dit moment hun eigen Cloud storage SkyDrive. Met als direct gevolg dat het aantal gebruikers verdubbeld is in de laatste 6 maanden. Meer informatie werd niet gegeven maar een kanttekening is op haar plaats. Immers als je bijna geen gebruikers hebt dan is een verdubbeling snel gehaald. Zeker omdat iedere nieuwe Surface gebruiker, Microsoft’s nieuwe Windows 8 RT tablet,  meteen ook gratis 7 Gb SkyDrive opslagruimte krijgt.

Microsoft heeft nieuwe feature toegevoegd aan SkyDrive. Net zoals bijvoorbeeld Dropbox wordt SkyDrive nu standaard toegevoegd aan Windows Explorer en Apple’s OS X.

Daarnaast kan je op je Windows 8 smartphone nu ook specifieke bestanden zoeken en is de Android app totaal onder handen genomen. Bijzonder is de nieuwe foldersynchronisatie mogelijkheid met je computer.

Al en al is het duidelijk dat Microsoft hoog inzet met SkyDrive. Een beetje laat want Google is met hun Drive applicatie al veel actiever. Dropbox en Box.net zijn de absolute marktleiders. Echter met de juiste marketingondersteuning kan dit wel eens snel veranderen.

Door: de redactie 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel