Samsung zet vol in op KNOX

Samsung zet vol in op hun beveiligingoplossing Knox. Vooral het steeds populairder worden van het Bring Your Own Device-apparaten zorgt er voor dat 40% van bedrijven en organisaties in Nederland zich zorgen over de beveiliging van juist privé smartphones en tablets, die ook zakelijk gebruikt worden. Knox heeft hiervoor de juiste oplossing. Even wat feiten op een rij:

  • ·           Op dit moment zijn er al 25 miljoen toestellen verkocht waarop Knox kan draaien
  • ·           Er zijn nu al 1 miljoen actieve Knox-gebruikers
  • ·           Per dag komen er ruim 7.000 bij
  • ·           Dat zijn er per maand zo'n 210.000
  • ·           Aan het einde van het jaar zijn er dan bijna 3 miljoen actieve Knox-gebruikers wereldwijd

Wat zeg Samsung hier zelf over?

Van de grote Nederlandse organisaties is 93% verontrust over de beveiliging van privétoestellen die voor het werk worden gebruikt. Hoewel de helft van de organisaties Bring Your Own Device (BYOD) toestaat, heeft slechts 21% de beveiliging daarvan op orde, zo blijkt uit onderzoek. Dankzij de ondersteuning van MDM-partners en een dekkend distributienetwerk kiezen steeds meer Nederlandse organisaties voor Samsungs beveiligingsoplossing KNOX. Daardoor kunnen medewerkers hun privétoestellen, zoals smartphones en tablets, veilig op het werk gebruiken.

De Nederlandse IT-afdelingen die gebruikmaken van KNOX, hebben grip op privétoestellen die zakelijk gebruikt worden en op Android draaien. Ze kunnen security policies instellen zonder dat de privacy van de medewerker wordt aangetast. Met Samsung KNOX worden op een smartphone of tablet zakelijke applicaties en gegevens gescheiden van privétoepassingen en -data. De zakelijke applicaties worden daarvoor in e en container geplaatst. Binnen deze container gelden strikte beveiligingsregels voor het gebruik van applicaties en de opslag van gegevens.

Toepassingen die buiten de container staan, hebben beperkte of geen toegang tot de data die in de container staan. Dit is afhankelijk van de gekozen instellingen. Alle gegevens die binnen de container worden opgeslagen, zijn beveiligd tegen malware en phishingaanvallen. Ook als de smartphone of tablet gestolen is, kunnen hackers niet bij de data.

40% van Nederlandse organisaties bezorgd
Met de uitrol van KNOX in Nederland wil Samsung managers ontzorgen. “Uit recent onderzoek* blijkt dat vrijwel alle organisaties in meer of mindere mate verontrust zijn over het gebruik van eigen devices op de werkvloer”, vertelt Erik Swart, Director B2B Nederland bij Samsung. “In Nederland is 40% van de organisaties zelfs bezorgd tot zeer bezorgd over de beveiliging van privétoestellen. In de financiële sector is de zorg het grootst, maar ook in de retail-, transport- en productiesector is de beveiliging van BYOD een onderwerp dat hoog op de agenda staat.”

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel