Samsung komt met Terrain Home, een home-screen launcher app voor Android

Samsung heeft een investeringsfonds Samsung Accelerator. Start-ups krijgen niet alleen geld van Samsung maar ook managementondersteuning. Eén van de eerste Android app ontwikkeld via dit fonds heet Terrain Home. Terrain heeft drie hoofdfuncties: Sidebar, Search en Apps.

Sidebar is eigenlijk een soort alternatief voor Google Now. Via het instellen van persoonlijke kaarten (cards) kan de gebruiker zelf bepalen welke informatie hij of zij ontvangt. Hierbij moet je denken aan nieuws-updates, het weer, wereldklok en de laatste beurskoersen. Terrains Sidebar is veel toegankelijker dan Google Now.

Apps geeft een keurig overzicht van alle geïnstalleerde applicaties in alfabetische volgorde.

De zoekfunctie – Search – lijkt op Google Search. Bij een zoekopdracht kun je kiezen of er op de telefoon zelf moet worden gezocht – in bijvoorbeeld contacten en apps - of meteen op het web.

De beste functie van Terrain is nog wel de mogelijkheid tot het volledig configureren van het home-scherm. Via de instellingen kun je aangeven hoeveel verschillende home-screens je wilt hebben, hoe groot de iconen mogen zijn en hoeveel rijen. Daarnaast kun je zelf widgets toevoegen. Apps kun je helaas niet op de home-screens plaatsen. Die zijn alleen toegankelijk als het app-menu.

Door over het scherm naar links of rechts te vegen krijg je toegang tot de Sidebar of  de Apps. Druk je op de home-knop dan keer je terug naar je standaard home-screen. Terrain heeft nog wel wat kleine bugs en is zo nu en dan wat aan de trage kant. De beta is verkrijgbaar in de Google Play store.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel