Samsung Galaxy devices ontvangen prestigieus veiligheidscertificaat

Samsung is doorlopend actief om zijn gebruikers een gegarandeerd veilige mobiele ervaring te bieden, zowel zakelijk als privé. Onlangs kregen de GALAXY S5 en GALAXY Note 10.1 2014 Edition het certificaat Common Criteria (CC) van het National Information Assurance Partnership (NIAP). Daarnaast voegde ook het Amerikaanse Ministerie van Defensie vijf Samsung GALAXY toestellen toe aan hun Approved Product List (APL).

Het Common Criteria-certificaat wordt alleen toegekend aan specifieke producten die grondig onderzocht en geanalyseerd zijn. Dat is onafhankelijk gebeurd om zo te voldoen aan fundamentele veiligheidseisen zoals die zijn gespecificeerd in het Protection Profile. De certificering wordt wereldwijd in 26 landen erkend middels het Common Criteria Recognition Arrangement (CCRA).  

In het verleden bestonden er ook al systemen om mobiele devices en besturingssystemen te beschermen. Maar die werden steeds kwetsbaarder doordat de aanvallen steeds intelligenter werden en daarmee was de invoering van een stevigere standaard noodzakelijk. De NIAP heeft die met de Mobile Device Fundamentals Protection Profile (MDFPP) gecreëerd. De nieuwe standaard bevat meer dan 80 belangrijke beveiligingsvereisten aan het core device, zoals Key Management, Crypto Module, Device Encryption, WiFi Security, Screen Lock en Mobile Device Management (MDM). De MDFPP werd gepubliceerd in oktober 2013, in het document worden alle veiligheidseisen voor zakelijk gebruik van mobiele apparaten in detail behandeld.

“Als belangrijke aanbieder van Android devices is het van groot belang om het Android platform zelfs nog veiliger te maken dan het nu al is,” zegt Erik Swart, B2B Director van Samsung Nederland. “We willen de zakelijke mobiele markt blijven aanvoeren en deze CC-certificatie door het MDFPP bevestigt Samsungs inspanningen om onze klanten optimaal te kunnen bedienen met verbeterde en onafhankelijk onderzochte veiligheidstechnologieën. We zijn blij dat we zowel de GALAXY S5 als de GALAXY Note 10.1 2014 Edition kunnen toevoegen aan de groeiende lijst met mobiele Samsung-devices die het Common Criteria-certificaat hebben gekregen.”

Behalve met CC-gecertificeerde veiligheidsonderdelen, zoals on-device encryptie en veilige data-connectiviteit, zijn alle Samsung GALAXY devices beschermd door Samsung KNOX. Dit beveiligingsplatform biedt een holistische beveiligingsbenadering, vanaf de kern van de hardware tot alle applicaties. Het volledige KNOX platform is gebouwd op een CC-gecertificeerde cryptografische module. Door deze combinatie kunnen zowel de zakelijke klanten als individuele gebruikers van Samsung zeker zijn van veilige toegang tot netwerken en hoogwaardige informatiestromen. Dit geldt zowel op het werk als thuis, GALAXY devices zijn ideaal te combineren voor zowel zakelijk als privégebruik. Momenteel is Samsung de enige aanbieder van MDFPP-gecertificeerde mobiele devices. In februari 2014 werden de GALAXY S4, GALAXY Note 3, GALAXY NotePro 12.2 de allereerste MDFPP CC-gecertificeerde devices in de mobiele industrie. Naast deze toestellen zijn ook de GALAXY S4 Active en GALAXY Note 10.1 2014 Edition door het Amerikaanse Ministerie van Defensie toegevoegd aan de Approved Product List. Medewerkers van het ministerie krijgen daardoor toegang tot meer mobiele devices op locatie en op kantoor, waarmee flexibiliteit wordt verhoogd en kosten worden verlaagd. De smartphones en tablets maken allemaal gebruik van het Android 4.4 KitKat besturingssysteem en Samsung KNOX.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel