Samsung en Good komen met Good voor KNOX

Begin deze week kwam Samsung met het bericht dat het nauw gaat samenwerken met Cisco met de introductie van Cisco for KNOX. Nu kondigen Samsung en Good Technology Good voor Samsung KNOX aan, waarin het app-ecosysteem van Good met het mobiele beveiligingsplatform van Samsung KNOX voor Android wordt gecombineerd. De lancering van Good voor Samsung KNOX is de volgende stap in de sterke samenwerking tussen de twee bedrijven om organisaties mobiele beveiligingsoplossingen te bieden. Good is de eerste EMM (Enterprise Mobility Management) provider die zijn veilige containerplatform en app-ecosysteem onderbrengt in Samsung KNOX. Het samenwerkingsverband biedt uitkomst aan bedrijven en overheidsinstellingen die op zoek zijn naar oplossingen voor veilig mobiel gebruik in combinatie met het Android-besturingssysteem.

“Samsung en Good spelen in op het groeiende belang van zakelijk mobiliteitsmanagement door een ongeëvenaarde beveiligingsoplossing voor Android aan te bieden,” zegt Erik Swart, B2B Director van Samsung Nederland. “De combinatie van Samsung en Good beveiligt de mobiele Android-omgeving – of organisaties nu gebruikmaken van bedrijfsaansprakelijkheid, COPE (Corporate Owned, Personally Enabled) of BYOD (Bring Your Own Device).” Good voor Samsung KNOX maakt een Good-beveiligd subdomein in het door Samsung KNOX beveiligde Android-besturingssysteem, waarin Good apps, Good-beveiligde apps of op maat gemaakte apps met het Good Dynamics beveiligingssysteem geplaatst worden.

“Grote bedrijven over de hele wereld vertrouwen in Good Technology als hun leider in mobiele veiligheid, waaronder alle banken in de Fortune 100 en andere toonaangevende bedrijven in meer dan 190 landen,” zegt Christy Wyatt, president en CEO van Good Technology. “Door onze container en app-ecosysteem te integreren in Samsung KNOX, ontwikkelen we een gelaagde oplossing om Samsungs Android-devices optimaal te beveiligen in een zakelijke omgeving.” Samsung is met KNOX momenteel het enige op Android gebaseerde beveiligingsplatform dat aan de strenge veiligheidseisen van de Amerikaanse overheid en het Amerikaanse Ministerie van Defensie voldoet. Het Samsung KNOX platform heeft in mei 2013 de STIG-goedkeuring gekregen van het Amerikaanse Defense Information Systems Agency. Met deze goedkeuring mogen Samsung-toestellen met KNOX gebruikt worden op netwerken van het Amerikaanse Ministerie van Defensie.

In april van dit jaar is KNOX tevens geaccrediteerd voor het predicaat STIG versie 2, een upgrade van de STIG-certificering. Daarnaast heeft Samsung KNOX diverse andere certificaten ontvangen, waaronder de Common Criteria for Protection Profile for Mobile Devices Fundamentals, FIPS en UK CESG Guidance. Good Technology heeft verschillende accreditaties en certificaten waaronder ISO 19790, Common Criteria EAL-4+, FIPS 201-1PIV. Good voor KNOX brengt een ongekend niveau voor veiligheid samen die voldoet aan de eisen van overheden, legers en sterk gereguleerde industrieën.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel