Popcorn Time net zo groot als Netflix in Nederland

Volgens Netflix is Nederland hét land waar internetpiraterij een serieuze concurrent is voor de videostreamingdienst. De opmars van illegale streamingdienst Popcorn Time in Nederland is ernstig, schrijft Netflixbaas Reed Hastings in een brief.

Dit blijkt uit een toelage bij de jaarcijfers van videostreamingdienst Netflix waarin Hastings verwijst naar de onderstaande grafiek, waarin te zien is dat de belangstelling in Nederland voor Popcorn Time enorm groeit.

Het is logisch dat de topman van Netflix een punt maakt van het illegaal downloaden. In Europa wordt op piekmomenten 11% (bron: Sandvine) van de totale internetbandbreedte gebruikt voor downloaden. In Amerika ligt dat percentage op slechts 3,4% en dat aandeel daalt. In Amerika is downloaden op z’n retour, omdat je daar al langer voor een lage prijs onbeperkt films en series kan terugkijken via legale kanalen.

Europa
In Europa ligt dat iets anders. Het is nog steeds zo dat films en series eerst in Amerikaanse bioscopen of op de Amerikaanse televisie verschijnen en pas maanden later in Europa. Wie niet kan wachten, laat zich dan al snel verleiden om die series en films illegaal te downloaden.

Netflix lijkt overigens niet heel veel last te hebben van de opkomst van Popcorn Time en andere illegale downloadsites. De Amerikaanse internettelevisiedienst kreeg er het afgelopen jaar 13 miljoen klanten bij. Vooral buiten Amerika komen er snel nieuwe klanten bij omdat Netflix in steeds meer landen actief is.

Door: de redactie (via RTL Z)

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel