Polycom lanceert videosamenwerking-app voor Apple iPhone 4S

De Polycom RealPresence Mobile-applicatie werd gelanceerd in oktober 2011 voor de Apple iPad 2, Motorola XOOM, Motorola DROID XYBOARD en de Samsung Galaxy Tab 10.1. In slechts drie maanden werd de applicatie meer dan vijftigduizend keer gedownload. De RealPresence Mobile-applicatie is gratis te downloaden via de Apple App StoreSM en Android Market?. De app, gecombineerd met het RealPresence-platform van Polycom, biedt een hoogwaardige, zakelijke mobiele oplossing voor klanten.

RealPresence Platform ? de meest uitgebreide software-infrastructuur voor videosamenwerking ? vormt het fundament voor de HD-telepresence- en video-oplossingen van Polycom voor elke omgeving. Dit platform integreert door zijn op open standaarden gebaseerde aanpak met honderden apps van vooraanstaande leveranciers op zakelijk en communicatiegebied. Dit zijn onder andere apps voor IM/presence, gespreksbeheer, webconferenties en mobiele en sociale business. RealPresence Mobile is te registreren voor het RealPresence Platform, vergelijkbaar met het verbinden van een smartphone met een zakelijke e-mailserver. Gebruikers profiteren hierdoor van geavanceerde functies, waaronder provisioning, beheer, firewall, contentdeling en connectiviteit met desktop- en videoruimtesystemen, waaronder gesprekken met meerdere partijen.

?Voor meer dan een miljard telewerkers is het gebruik van een zakelijke videosamenwerkingsoplossing voor verschillende apparaten een ware revolutie?, zegt Andy Miller, CEO van Polycom. ?Door gebruikers op hun mobiele apparaat toegang te geven tot HD-videogesprekken tussen twee of meer locaties, leveren we als eerste echt zakelijke videosamenwerkingsmogelijkheden voor de snelgroeiende mobiele telefoon- en tabletmarkten. We bieden hiermee bedrijven ook de mogelijkheid om meer rendement uit hun investering in videosamenwerkingssystemen te halen.?

Videosamenwerking en visuele mobiele gemeenschap
Videosamenwerking wordt beschouwd als bedrijfskritische mogelijkheid voor bedrijven om teamwork, het gezamenlijk nemen van beslissingen, bedrijfsproductiviteit, vertrouwen en het versterken van medewerker- en klantrelaties te verbeteren. Tegelijkertijd verlaagt het reiskosten. De generatie die nu aan het werk gaat en de technologische verbeteringen zorgen voor de opkomst van een ?visuele mobiele gemeenschap?. De generatie die opgroeit met videoapplicaties zoals YouTube (dagelijks drie miljard downloads) en videochats (11 miljard chats in 2015), de groei in het aantal tablets en smartphones met camera en de opkomst van 3G-, 4G- en WiFi-netwerken en clouddiensten stimuleren deze trend.

Volgens Gartner zijn in 2011 472 miljoen smartphones verkocht, een stijging van 53 procent ten opzichte van 2010. Hiermee vormen smartphones bijna een derde van het totaal aantal verkochte handsets?. Gartner verwacht ook een sterke groei in het aantal verkochte tablets; ruim 320 miljoen in 2015. Eind dat jaar zullen er in totaal 900 miljoen tablets zijn verkocht?. Daarnaast test 92 procent van de Fortune 500-bedrijven momenteel de inzet van iPads, terwijl veel organisaties Bring Your Own Device-initiatieven (BYOD) uitrollen?.

RealPresence Mobile voor de iPhone 4S beschikt over een intu?tieve gebruikersinterface en stelt gebruikers in staat om gelijktijdig hoogwaardige content, zoals presentaties, te bekijken gedurende een videosessie. De oplossing biedt de meest hoogwaardige, zakelijke video- en audio-ervaring. Gebruikers hebben de mogelijkheid om tijdens de vergadering hun videobeeld uit te schakelen.

Naast RealPresence Mobile voor de iPhone 4S lanceert Polycom software-updates voor RealPresence Mobile op de Apple iPad 2, waaronder de mogelijkheid om PDF-bestanden te delen vanaf een mobiel apparaat met andere deelnemers aan een videovergadering.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel