Nu overal Whatsapp met nieuwe simkaart. Wel ingewikkeld

Een Italiaans bedrijf is begonnen met de verkoop van een simkaart waarmee klanten wereldwijd kunnen whatsappen, aldus Emerce vanochtend. Voor € 10 per jaar krijgen gebruikers van WhatSim toegang tot WhatsApp in 150 landen, waaronder de Benelux. Voor die 10 euro kunnen zij onbeperkt berichten sturen, maar zij moeten wel extra betalen als ze video’s, foto’s of stemberichten willen meesturen. De kaart komt overigens met waardepunten voor foto’s en video die per regio verschillen. Met de kaart kan niet worden gebeld en mobiel internetten is evenmin mogelijk.

Het Italiaanse bedrijf gaat daarmee verder dan E-Plus, nu onderdeel van Telefónica, dat vorig jaar een prepaid simkaart lanceerde voor WhatsApp gebruikers. Die simkaart werkt echter alleen in Duitsland en in de rest van de wereld heb je hier niets aan.

Als je zo’n Whatsim-kaart hebt voor € 10 dan is het versturen van berichten verder gratis. Voor foto’s en video’s ligt het echter anders. Hiervoor moet je zogenaamde extra credits kopen. Deze credits zijn eigenlijk blokken van 10 seconden, die afhankelijk waar je bent tussen de € 0,10 en € 1 kosten. Het komt allemaal erg ondoorzichtig over en lijkt alsof het best wel eens in de papieren kan gaan lopen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel