Nieuwe YouTube app voor iPhone en iPad

Google bracht gisteren een sterk verbeterde Gmail app uit voor Android and iOS. Nu is het de beurt aan YouTube. YouTube maakt nu volledig gebruik van het grotere 4 inch scherm van de iPhone 5 met als gevolg dat de vervelende zwarte balkjes verdwenen zijn. Dat is goed nieuws voor de gebruikers.

Daarnaast is YouTube nu ook geoptimaliseerd voor de iPad. Ook hier zijn de video’s nu op het hele scherm te zien. Zoals bekend werd bij de introductie van iOS 6 de standaard YouTube app door Apple uit het operating systeem gehaald. Google kwam eigenlijk meteen uit met een eigen iPhone app maar tot vandaag blijven iPad gebruikers in de kou staan.

Al met al was het verwijderen door Apple van de YouTube app goed voor Google. Immers het gaf hen de mogelijkheid om in hun eigen nieuwe app advertenties toe te voegen. YouTube werd in februari 2005 opgericht door drie ex-werknemers van PayPal. Nog geen twee jaar later werd het bedrijf voor US$ 1,65 miljard verkocht aan Google. Nu kijken maandelijks bijna 800 miljoen gebruikers bijna 4 miljard uur aan video’s op YouTube. Er vindt binnen de gebruikers wel een verschuiving plaats. Meer en meer gebruikers kijken YouTube mobiel.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel