Nederlands app-festival Appril dit jaar groter dan ooit

Dat apps populair zijn, is geen verrassing. Echter een app populair maken is een heel ander verhaal. Door de huidige wildgroei die nu ontstaat worden kennis, kunde en creativiteit niet altijd goed gecombineerd. Appril brengt hier voor het derde jaar op rij verandering in en voegt deze elementen samen, online op Appril365.com en live tijdens het Appril Festival. Dit jaar verwacht de organisatie ruim 4000 bezoekers.

Jacqueline de Gruyter, oprichtster: “Bijzonder is onze een nieuwe manier van organiseren, in samenwerking met "The Crowd". Hierbij dragen de makers en pioniers van apps bij aan het programma. Op deze manier brengen we samen de Nederlandse app- en tech-industrie in kaart. Zo laten we zien wat een mooie producten en diensten in Nederland ontwikkeld worden. Doordat wij zo'n bijzonder festival hebben trekt Appril niet alleen bezoekers uit Nederland, ook over de grenzen houden ze ons in de gaten. Dus vormen we een mooi visitekaartje richting de rest van de wereld.

Appril Festival

Gedurende de hele maand april worden evenementen georganiseerd waarbij ontwikkelaars, marketeers, bedrijven, creatieven en klanten uit heel Nederland met elkaar in contact worden gebracht. Er zijn 8 themadagen, diverse workshops en tientallen presentaties voor de ruim 4000 verwachte bezoekers.

Appril365.com

Door het succes van de afgelopen jaren is gebleken dat er behoefte is aan een continue inspiratie- en kennisbron. Dus naast het Appril Festival wordt dit jaar ook het platform Appril365.com gelanceerd. Op dit platform kunnen appfanatics het hele jaar door achtergronden en ontwikkelingen te vinden op het gebied van apps en zijn natuurlijk de presentaties van sprekers tijdens het festival online terug te kijken.

Partners

Het succes van Appril is niet onopgemerkt gebleven bij de grote corporates. Namen als Adobe, Microsoft, Ngi-NGN en IBM hebben zich aan het festival verbonden en zullen hun kennis met de bezoekers delen. Ook de Jaarbeurs is van de partij en zal onder andere zijn deuren openstellen voor de officiële lancering van het festival op 1 april. Tijdens de opening zal Founded in Holland 10 startups presenteren die zich onderscheiden door het ontwikkelen van bijzondere apps.

Appril België

Sinds de start van dit Nederlandse initiatief in 2012 weet Appril zich elk jaar te overtreffen. Appril draait volledig op toegewijde vrijwilligers die zich het lot van de app toekomst aantrekken en is uniek in zijn soort. Sinds de lancering van lokaal, Amsterdams, naar nationaal en binnenkort internationaal festival, weet het evenement steeds grotere partners aan zich te binden. Het festival neemt het voortouw als het gaat om het stimuleren van de app-industrie.

Appril start op woensdag 1 april in Nederland duurt een maand. Op 20 april zal Appril België gelanceerd worden en zal een week duren.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel