Casio komt met simpele smartwatch

Eind 2012 introduceerde G-SHOCK zijn eerste horloge met Bluetooth-functionaliteit. G-SHOCK was het eerste gerenommeerde merk, waarvan het horloge in staat was om rechtstreeks met een smartphone te communiceren. Via Bluetooth 4.0 wordt de drager direct op de hoogte gesteld van binnenkomende oproepen en e-mailberichten. De nieuwe generatie G-SHOCK horloges – de GB-6900B en GB-X6900B met een grote horlogekast –  zijn verder verbeterd en voorzien van een aantal handige nieuwe innovaties. Ook is de stabiliteit van de verbinding tussen smartphones en het horloge verder geoptimaliseerd, zodat de gegevensoverdracht nog sneller verloopt.

Om ervoor te zorgen dat de gebruiker zelfs in de meest hectische situaties geen alarm mist, is bij de nieuwe modellen de intensiteit van het trilsignaal verdubbeld. De drager wordt daarnaast met licht- en geluidssignalen op de hoogte gesteld van binnenkomende oproepen, e-mailberichten en herinneringen.

Tweerichtingsverbinding
De uiterst energie-efficiënte Bluetooth 4.0-technologie van G-SHOCK maakte als eerste een tweerichtingsverbinding mogelijk. De nieuwe generatie biedt gebruikers nu de mogelijkheid om functies van hun smartphone direct vanaf hun pols te bedienen en andersom. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om het geluid rechtstreeks vanaf de G-SHOCK in te stellen. Opdrachten zoals het harder en zachter zetten van het volume en het afspelen, overslaan en stopzetten van tracks worden direct uitgevoerd. Gebruikers kunnen via de G-SHOCK+ App vanaf hun smartphone toegang krijgen tot de horloge-instellingen. Vanaf de bijbehorende app is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld eenmalige of vijf dagelijkse alarmen in te stellen en deze draadloos naar de G-SHOCK te laten verzenden.

Schokbestendigheid van wereldformaat
De twee nieuwe G-SHOCK-horloges bieden naast deze Bluetooth-mogelijkheden tal van functies waar G-SHOCK bekend om staat: een wereldklok, stopwatch, timerfunctie en alarm. De horloges worden optimaal beschermd door de schokbestendigheid van wereldformaat, waar G-SHOCK bekend om staat. Het ontwerp van de GB-6900B is gebaseerd op dat van de klassieke G-SHOCK DW-6900. Het nieuwe model is verkrijgbaar in vier stijlvolle uitvoeringen: zwart, een zwarte horlogekast met een blauw uurwerk, groen en wit. De verkoopadviesprijs bedraagt 179 euro incl. btw. De GB-X6900B is eveneens vergelijkbaar met de klassieke G-SHOCK DW-6900, maar is als Big Case-model voorzien van een grotere horlogekast. Dit horloge is verkrijgbaar in een blauwe, zwarte en fel oranje uitvoering voor een verkoopadviesprijs van 199 euro incl. btw. De nieuwe Bluetooth-horloges van G-SHOCK zijn vanaf nu verkrijgbaar in enkele geselecteerde winkels. Een handige store locator is beschikbaar op http://www.g-shock.eu/nl/support/.

De horloges zijn compatibel met de iPhone 4S en iPhone 5 en Android 4.2.2 (Samsung Galaxy S4 en S4 mini).

Functies van de GB-6900B en GB-X6900B zijn onder meer:

- de befaamde schokbestendigheid van G-SHOCK,
- superverlichting,
- vijf dagelijkse alarmen, 
- trilwaarschuwing,
- wereldklok,
- datumweergave,
- stopwatchfunctie,
- mineraalglas.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel