Navigeren op je smartwatch met nieuwe apps

Wij hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk zijn ze er dan: navigatie-apps voor je smartwatch. Zo heeft Nokia's Here samen met Symphony Teleca het programma TurnByTurn ontwikkeld. Hiermee wordt de Samsung Galaxy Gear ineens een persoonlijke navigatieassistent.

Dank zij Here's bestaande Android SDK was het betrekkelijk eenvoudig om TurnByTurn te maken. Het principe is eenvoudig: op je smartphone bereken je de gewenste route, die je vervolgens overzet naar je smartwatch. Het horloge neemt de navigatie over en geeft je mondelinge instructies en de je ontvangt de juiste aanwijzingen op het scherm. Je hoeft dus niet meer de hele tijd op je telefoon te kijken. Praktisch en het spaart de accu.

Wij hebben nog wel wat vragen. Is TurnByTurn alleen te gebruiken op de Samsung Galaxy Gear of ook op andere Android smartwatches? De app werkt zeker niet op de nieuwe digitale horloges van Samsung (de Gear 2 en Gear Neo 2), want die draaien op Samsung's eigen nieuwe operating systeem Tizen. En als je afwijkt van de route, dan moet de route opnieuw op je telefoon berekenend worden, lijkt ons. En dat is nu weer niet zo handig. De prijs van de app is nog niet bekend. TurnByTurn is zeer binnenkort in de Google Play Store te vinden. 

Eerder kwam Garmin al met speciale navigatie upgrade speciaal ontwikkeld voor de Sony SmartWatch 2 en hun Xperia smartphones. Deze app werktop dezelfde wijze als TurnByTurn waarbij het digitale horloge eigenlijk een soort extensie is van de smartphone. Garmin rekent voor het gebruik, na een gratis testperiode van 30 dagen, € 2,15 per maand.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel