Lees hier waarom Flappy Bird werkelijk niet meer fladdert

In een interview met het Amerikaanse blad Forbes heeft de maker van Flappy Bird, Dong Nguyen, uitgelegd waarom hij zijn immens populaire app uit Apple's app store en Google Play heeft gehaald. Het spel is simpelweg te verslavend.

Nguyen had het spelletjes als eenvoudig tijdverdrijf bedacht, als je even niets te doen had. Om te ontspannen. De praktijk was anders. Gebruikers konden er gewoon niet van afblijven en bleven de app spelen. En dat was nu net niet de bedoeling. Alle speculaties over mogelijk claims van Nintendo over plagiaat ten spijt, Nguyen had gewoon een enorm schuldgevoel en kon die druk niet meer aan.

En slecht nieuws voor de verslaafden onder ons: de app komt ook nooit meer terug. De Vietnamese marker gaf toe dat zijn leven volkomen overhoop lag sinds het succes van Flappy Bird en dat hij slecht sliep. Of dat na het terug trekken van de app er beter op is geworden, is nog maar de vraag. Nguyen schijnt talloze doodsbedreigingen te hebben gehad nadat hij het spelletje had teruggetrokken.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel