Facebook koopt Onavo

Het Israëlische Onavo maakt bekend dat het voor tussen de US$ 100 (€ 74 miljoen) en US$ 200 (€ 148 miljoen) wordt overgenomen door Facebook. Alle dertig medewerkers gaan over en gaan werken uit het eerste Facebook-kantoor in Israel, het voormalige kantoor van Onavo.

Onavo is vooral bekend van hun app, die je datagebruik inzichtelijk maakt. Hierdoor loop je minder risico om data buiten je bundel te gebruiken. Erg handig. Maar de app doet meer. Zo worden databestanden gecomprimeerd, zodat je ook feitelijk minder Mb's heen-en-weer stuurt. Ook helpt Onavo je om het energiegebruik van je smartphone te optimaliseren. Onavo heeft apps voor zowel iOS als Android. Daarnaast heeft het bedrijf applicaties gemaakt die software-uitgevers helpen om de performance van hun apps in de gaten te houden.

Onavo is in 2010 opgericht en ontving niet lang geleden US$ 13 miljoen (€ miljoen) risicokapitaal om verdere groei mogelijk te maken. Lijkt dat dit een goede investering is geweest. Eerder kocht Facebook al twee andere Israëlische start-ups: Snaptu, app voor het delen van foto's, en Face.com, bekend van hun gezichtsherkenningssoftware.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel