Moeiteloos uren meer bel plezier met credit card powerbank van StK

Heel af en toe ontvangen wij opmerkelijke producten op de redactie van Telebeeld. Zoals nu bijvoorbeeld. Van het Britse accessoiremerk StK kregen wij een zogenaamde ‘emergency’-oplader met het formaat van een credit card. Wij vroegen ons af of zo’n kleine extra batterij wel werkt.

Smartphones gebruiken steeds meer stroom. De voornaamste oorzaak hiervan is dat de schermen van telefoons alsmaar groter worden. Daarnaast worden de processoren krachtiger en beide zaken zorgen ervoor dat je toestel meer energie nodig heeft. De meeste apparaten moeten dan ook minimaal een keer per dag worden opgeladen. Als je niet het risico wilt lopen dat je onbereikbaar bent omdat je telefoon leeg is, dan is het altijd handig op een extra voeding bij je te hebben. Zeker op reis of als je uitgaat.

Nadeel is vaak dat deze extra energiebronnen aan de lompe kant zijn. En juist daar brengt StK verandering in. Deze powerbank is 5,5 mm dik, 55 mm breed en 86 mm lang. Precies de maten van een doorsnee bankpasje, alleen is de extra accu wat dikker. StK heeft twee uitvoeringen: de micro USB versie die € 19,99 kost en een speciaal voor een Apple lightning adapter (iPad Mini, iPhone 5/5C/5S) die iets duurder is namelijk € 24,99.

En het werkt. Je kunt je telefoon alleen bijladen en hierdoor krijg je maximaal drie uur meer ‘standby’ tijd. De capaciteit van deze externe batterij is namelijk slechts 400 mAh en dat is bij lange na niet genoeg om je telefoon volledig op te laden. Wij hebben de credit card ook getest met een iPad Mini. Helaas heeft de powerbank niet genoeg vermogen om deze tablet te laden.

De accu is eenvoudig op te laden door de ingebouwd USB connector. Verder heeft deze accessoire een ingebouwd flash-licht. Altijd praktisch. Dit maakt dat deze StK accessoire een grappige extra accu is, die je zeker verder helpt.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel