Mobile Device Management is big business. Sophos is de grootste

De markt van Mobile Device Management software (MDM) is nog erg diffuus. Heel veel verschillende en vaak ook kleine aanbieders. Je hoort en leest er veel over, maar wat is MDM eigenlijk? Het is software die mobiele apparaten, zoals telefoons en tablets, beveiligt, in de gaten houdt, bestuurt en ondersteunt ongeacht het netwerk en het merk en type toestel. Je moet hierbij denken aan het actief delen van applicaties, het pushen en beperken van instellingen, monitoren van bel- en datagebruik en het op afstand 'wipen' als een telefoon of tablet verloren of gestolen is.

In Nederland is VeliQ met MobiDM een grote partij, maar ook bedrijven als Sophos, AirWatch, Mobile Iron, Symantec en IBM zijn actief in dit segment. Onderzoeksbureau IDC is met de Amerikaanse MDM-marktaandelen gekomen. 

In de VS is Sophos de grootste speler, gevolgd door AirWatch. Dit laatste bedrijf is net voor € 1,28 miljard overgenomen door VMware, eigendom van EMC. De hoogte van het overnamebod doet vermoeden dat er heel veel geld in deze opkomende markt zit. De trend dat werknemers steeds meer hun eigen toestel ook zakelijk gebruiken - Bring Your Own Device - is een belangrijke drijfveer achter deze groei.

KPN is nog niet zo lang geleden een samenwerking aangegaan met VeliQ voor de verkoop van MobiDM - weliswaar een 'lite'-versie - onder KPN's eigen naam. Steeds meer instellingen en bedrijven willen met MDM applicaties hun zakelijke gegevens beveiligen tegen ongeoorloofd gebruik.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel