Mobiele apps worden steeds groter

Volgens ABI research heeft Apple’s nieuwe  iPad retina scherm een onverwacht bijkomende effect. Onderzoek wijst uit dat tussen maart en september 2012 de gemiddelde grootte van iOS spelletjes gestegen is met maar liefst 42%.

Het retina scherm is de belangrijkste reden hiervoor en Apple heeft dan ook hun software-eisen aangepast. Maar niet alleen games worden steeds groter. Ook de andere apps stegen met gemiddeld 16% in dezelfde periode. In september was een iOS app gemiddeld 23 Mb.

In maart van dit jaar gaf Apple aan dat de omvang van een app vergroot werd naar maar liefst 50 Mb. Tot op dat moment was er een grens van maximaal 20 Gb. Voor Google Play ligt de grens op maar liefst 4 Gb. Let wel, grotere apps kunnen wel worden gedownload maar dan alleen via WiFi en niet via 3G/4G.

Dit alles is natuurlijk wel een aanslag op het externe geheugen van de iPhone, iPad en andere tablets. Gebruikers zullen eerder kiezen voor een 16 Gb tot 32 Gb toestel dan voor de kleinere 8 Gb. Voor de toekomst is de oplossing natuurlijk om games en applicaties in de cloud op te gaan slaan in plaats van lokaal.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel