Microsoft niet echt klantvriendelijk

De redactie van Telebeeld had vorige week een simpele vraag aan Microsoft over het verwijderen en opnieuw installeren van een applicatie. Het liefst hadden wij meteen gebeld maar het was lastig om het juiste telefoonnummer op de site van Microsoft te vinden. Wel kwamen wij een handige optie tegen de zogenaamde 'live chat'.

Eenvoudig wat vragen beantwoorden en via een chat-sessie met een Microsoft medewerker zou het mogelijk moeten zijn dat ons probleem live op te lossen.

Tot onze verbazing kregen wij na het invullen van het formulier meteen het volgende bericht van de support afdeling van Microsoft.

Jammer maar helaas. En dan te bedenken dat wij de chat gewoon op vrijdag, dus niks geen feestdag, en binnen kantooruren wilden doen. Bizar of kan Microsoft de drukte gewoon niet aan? Na wat langer zoeken toch het juiste nummer gevonden. Eerste keer na bijna 20 minuten wachten opgehangen. Na een tweede poging werd de telefoon na 17 minuten door de juiste supportmedewerker opgepakt. Na wat heen en weer gevraagd kregen wij een ‘service request number’ en werden wij doorgeschakeld naar een Roemeens call center van Microsoft. Hier kregen wij al snel de juiste informatie. Al met al waren wij 52 minuten verder. Niet echt klantvriendelijk.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel