Microsoft en AppMachine samen in apps voor Windows Phone 8

AppMachine maakt zijn zelfbouwsoftware voor mobiele apps nu ook beschikbaar voor Windows Phone 8. Dankzij de samenwerking met Microsoft kan iedereen die apps maakt met AppMachine deze – zonder bijkomende kosten – in de Windows Phone Store publiceren. Windows Phone 8 is na Android en iOS het derde platform dat AppMachine ondersteunt. Het uiterlijk van de app wordt automatisch aangepast en geschikt gemaakt voor Windows Phone 8. 

Samenwerking Microsoft
AppMachine is het eerste appbouwplatform waarmee zonder programmeren native apps zijn te bouwen voor Windows Phone 8. De Windows Phone 8-versie van AppMachine is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Microsoft. 

“Zonder dat je er als appbouwer iets voor hoeft te doen, maak je de door jou ontwikkelde app ook beschikbaar voor Windows Phone 8”, zegt Fleur van der Laan, COO van AppMachine. “AppMachine ondersteunt de stijl van Windows Phone 8-apps en past waar mogelijk de apps hierop aan. Onze gebruikers bouwen en designen nu één app die werkt op drie platformen. Dat is het mooie van ons CMS en de native apps die specifiek gebouwd zijn voor ieder platform.”

“Iedereen kan nu een Windows Phone 8-app maken. Daarbij blijft het personaliseren ervan gewoon behouden. Dat is het unieke van het AppMachine-platform: technologie zo laagdrempelig maken dat iedereen het kan. De ontwikkeling met AppMachine is een voorbeeld van hoe wij graag met partners samenwerken”, zegt Gijs de Jong, Technical Evangelist Manager bij Microsoft Nederland.

Publiceren AppMachine-apps
Gebruikers van AppMachine maken via de online beheeromgeving van AppMachine apps en publiceren die tegelijkertijd in de Windows Phone Store, de Apple App Store en de Google Play Store. De prijzen voor het maken van een app blijven gelijk en variëren van 19 tot 99 euro per maand.

Indien gewenst geven bestaande klanten aan dat ze hun app ook in de Windows Phone Store beschikbaar willen stellen. AppMachine maakt de screenshots van de app en verzorgt het indienen. Het is niet noodzakelijk om een eigen developerlicentie te regelen, de app is in te dienen met een AppMachine-licentie of een non-branded-licentie. Over AppMachine
AppMachine is een online softwareplatform waarmee iedereen zelf mobiele native apps kan maken, voor iOS, Android en Windows Phone 8. Beginners bouwen zonder programmeerkennis een app in een paar uur of enkele dagen. Professionele appbouwers maken met AppMachine geavanceerde apps met datakoppelingen, Custom JavaScript en webservices.

Het maken van apps werkt bij AppMachine met bouwblokken: voorgeprogrammeerde onderdelen die je naar wens kunt vormgeven en aanpassen. Scan je site, kies je bouwblokken met een drag en drop systeem, design je app, bekijk alles live en publiceer en promoot je app binnen enkele uren of dagen.

Het bouwen van apps is bij AppMachine gratis. Je betaalt pas als je de app publiceert in de app stores. AppMachine heeft met zijn gebruiksvriendelijke software en scherpe prijsstelling het ontwikkelen van apps binnen bereik van iedereen gebracht, van MKB´er tot multinational. Waar het ontwikkelen van apps eerder al snel rond de €30.000 kostte, heb je nu een eigen app vanaf €19,- tot €99,- per maand.

AppMachine is in 2011 opgericht door CEO Siebrand Dijkstra en is sinds 2013 beschikbaar. Een jaar na de introductie telt het platform al meer dan 100.000 gebruikers en resellers in 140 landen. De 40 medewerkers van AppMachine werken dagelijks aan uitbreiding van het platform en aan de support voor gebruikers. AppMachine werkt vanuit Heerenveen, San Francisco, São Paulo en Hamburg.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel