Met nieuwe 4G mobiele hotspot van Netgear bevrijd van operator

NETGEAR, een wereldwijd netwerkbedrijf dat innovatieve producten voor consumenten, bedrijven en service providers maakt, kondigde vandaag 's werelds eerste unlocked4G LTE mobiele hotspot met simultane dual-band wifidekking aan, voor een beter bereik en hogere prestaties. De NETGEAR AirCard® 785 4G LTE mobile hotspot (AC785-100EUS) (www.netgear.com/AC785) is samen met andere NETGEAR-producten te zien op de IFA beurs voor consumentenelektronica in Berlijn. 

De AirCard 785 mobiele hotspot met 4G LTE is geschikt voor ouders, studenten, reizigers, huurders, mobiele werkers en kleine ondernemers met tijdelijke werklocaties waar de toegang tot de vaste breedbandinfrastructuur beperkt kan zijn. Met de AirCard 785 kunnen tot 15 laptops, smartphones, digitale camera's, game consoles of andere wifi-apparaten eenvoudig en veilig worden verbonden met het ingebouwde 802.11b/g/n draadloze toegangspunt om een mobiele breedbandverbinding te delen.

De AirCard 785 kan zelfs worden ingezet als de hoofdinternetaansluiting thuis, waarbij het dan wel raadzaam is deze te koppelen aan de optionele nieuwe 4G LTE Boosting Cradle met Ethernet (DC113A) (www.netgear.com/DC113A), zodat ook apparatuur zonder wifi ondersteund wordt. Wanneer de AirCard 785 is aangesloten op het docking station, fungeert deze als een 4G LTE modem, die kan dienen als alternatieve internetverbinding gedurende piekuren of als backup-verbinding voor noodgevallen.

Een unlocked apparaat als de NETGEAR AirCard 785 mobiele hotspot is niet automatisch gekoppeld aan een abonnement van een bepaalde provider. Met de AirCard 785 kan voor bijna elke serviceprovider binnen Europa en gedeelten van Azië worden gekozen. De gebruiker kan eenvoudig van provider wisselen, zonder langetermijncontracten aan te gaan, hoewel het ook mogelijk is om een maandabonnement af te nemen indien gewenst. (Kijk op de NETGEAR website voor een complete lijst met beschikbare service providers.) De gebruiker kiest simpelweg het meest passende data-abonnement, sluit de SIM-kaart aan en kan in verschillende talen aan de slag met de AirCard 785. De handige datamonitor zorgt ervoor dat het dataverbruik direct inzichtelijk is, waardoor de gebruiker veel effectiever binnen budget kan blijven en alleen voor data hoeft te betalen die hij of zij daadwerkelijk nodig heeft. De slimme en krachtige AirCard 785 biedt simultane dual-band wifi voor een groter bereik (2.4GHz) en hogere prestaties (5GHz), terwijl storing van apparaten in de buurt geminimaliseerd wordt.

“We willen graag dat gebruikers kunnen kiezen tussen verschillende serviceproviders, voor de best mogelijke netwerkervaring. Daarom introduceren we de nieuwe, ontgrendelde NETGEAR AirCard mobiele hotspot op de Europese retailmarkt, met simultane dual-band wifi voor een betere streaming-ervaring en een groter bereik,” aldus David Henry, vice president product management en engineering bij de NETGEAR Retail Business Unit. “Gebruikers kunnen de provider en het abonnement kiezen dat het best bij hun behoeften past en zo volledig profiteren van de functies en het gemak van de AirCard 785. Het is verbazingwekkend hoe snel de AirCard 785 geïnstalleerd is en hoe eenvoudig de 4G LTE verbinding kan worden gedeeld met vrienden, familie en collega's.”

Het design van de  AirCard 785 zorgt er voor dat de gebruiker in één oogopslag alle belangrijke gegevens over het apparaat zelf en de verbinding ziet. Het 4.5 cm (1.77 inch) kleuren LCD-scherm van de AirCard 785 laat realtime informatie zien over de aangesloten wifi-apparaten, de batterij, de netwerknaam en het datagebruik, waardoor deze compacte, lichtgewicht hotspot eenvoudig te bedienen is en binnen enkele minuten klaar voor gebruik is. Er hoeft geen extra software geïnstalleerd te worden en de meeste instellingen zijn al geconfigureerd voor Europa’s meest gebruikte telecommunicatienetwerken. Extra apparaten worden met een druk op de knop aangesloten en een eenmalig gastennetwerk is eenvoudig in te stellen. Ongewenste apparaten kunnen zonder moeite geblokkeerd worden in het  AirCard 785 netwerk, dankzij de veilige wifi-encryptie. De mobiele hotspot kan in verschillende talen beheerd worden, dankzij de handige NETGEAR AirCard App voor iOS en Android™ smartphones, tablets en zelfs Kindle™.

Belangrijkste specificaties
• 4G LTE/3G/2G support
• Simultane dual-band wifi
• Datagebruik monitor
• NETGEAR AirCard App compatibel
• Batterij gaat tot 10 uur lang mee
• Tot 15 wifi-apparaten kunnen worden verbonden
• Kleuren LCD-scherm
• Wifi-toegang voor gasten
• Ondersteuning voor meerdere talen

Accessoires voor de AirCard 785 4G LTE mobiele hotspot

4G LTE Boosting Cradle met Ethernet (DC113A):
Dit nieuwe docking station van NETGEAR zorgt ervoor dat de  AirCard 785 als een standalone wifi-router en hoofdinternetaansluiting kan fungeren voor de apparatuur op het thuisnetwerk die niet met wifi is uitgerust. Het docking station is voorzien van een Gigabit ethernetpoort om vanaf de mobiele hotspot internetconnectiviteit te verlenen aan desktopcomputers, laptops, printers, media servers en network attached storage (NAS) apparatuur. Het is zelfs mogelijk om het docking station aan te sluiten op een wifi-router via de ethernetpoort als de mobiele hotspot van de AirCard 785 voor internettoegang wordt gebruikt, maar de gebruiker  tegelijkertijd de functionaliteit en prestaties van een hoge kwaliteit router nodig heeft. Het docking station heeft twee ingebouwde MIMO (multiple-input and multiple-output) antennes voor hogere snelheden en twee TS9-aansluitingen voor externe antennes, zodat het mogelijk is het signaal te versterken en draadloos internet met hoge snelheid en bereik te realiseren.

NETGEAR AirCard App
NETGEAR biedt een bijbehorende app, met ondersteuning in meerdere talen, waarmee gebruikers eenvoudig de status, verbinding en instellingen van de NETGEAR AirCard 785 kunnen beheren vanaf een iOS of Android™ smartphone of tablet. De NETGEAR AirCard App kan worden gedownload van Apple iTunes®, Google Play™, en de Amazon Appstore.

Prijs en beschikbaarheid
De NETGEAR AirCard 785 4G LTE mobiele hotspot zal in in oktober beschikbaar zijn in Europa tegen een adviesprijs van €149.99. De 4G LTE Boosting Cradle met Ethernet zal in november beschikbaar zijn in Europa tegen een adviesprijs van €49.99 (EUR). Beide apparaten zijn beschikbaar via de grote e-commerce sites.
Door: persbericht
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel