Met AcerNAV altijd op de goede weg, in samenwerking met TomTom en TripAdvisor

 

Acer introduceerde vandaag de nieuwe AcerNAV applicatie op de Liquid smartphones. AcerNAV is een compleet GPS-systeem op basis van TomTom dat gebruik maakt van de TripAdvisor POI-database om de best mogelijke navigatie-ervaring te garanderen. Dankzij vier bijzonderheden onderscheidt AcerNAV zich van bestaande mobiele kaartproviders en is hard op weg om dé navigatietool voor alle gebruikers van de Liquid-serie te worden.

In alle situaties op de juiste weg met offline kaarten
Vertrouwen op navigatiesystemen voor smartphones kan soms lastig zijn vanwege de kosten voor data-abonnementen of dataroaming. Acer hield dit in gedachten bij de ontwikkeling van AcerNAV en biedt een solide oplossing voor dit probleem: alle kaarten worden direct opgeslagen op het apparaat van de gebruiker en alleen de GPS-chip wordt door de app gebruikt tijdens het navigeren. AcerNAV biedt toegang tot de TomTom-kaarten met gratis updates voor twee jaar, zolang de toepassing wordt uitgevoerd op een apparaat van de Liquid-serie. Kaarten kunnen afzonderlijk worden gedownload in plaats van als regionaal pakket zodat de gebruiker alleen ontvangt wat hij of zij nodig heeft en tegelijkertijd opslagruimte bespaart op het apparaat of microSD-kaart.

3D-weergave powered by TomTom
Dankzij de expertise van TomTom hebben AcerNAV-gebruikers toegang tot duidelijke en elegante 3D-kaarten met een levendige navigatie op hun smartphonescherm. Met deze weergave kan de gebruiker onderweg een voorbeeld bekijken van prachtige gebouwen en wereldberoemde bezienswaardigheden waar ze op weg zijn naartoe. Bovendien maakt het intuïtieve applicatie-ontwerp een eenvoudige overgang mogelijk tussen de 2D- en 3D-weergave, zowel staand als liggend.

Geavanceerde POI-database met TripAdvisor
Gebruikers vloeiend naar hun bestemming brengen, is het hoofddoel van AcerNAV; men weet echter niet altijd waar men naartoe wil. Gelukkig biedt Acer in AcerNAV toegang tot de state-of-the-art Point of Interest database van TripAdvisor. Deze geeft actuele contactgegevens, evenals waarheidsgetrouwe waarderingscijfers en eerlijke reviews voor hotels, restaurants en attracties, geschreven door miljoenen mensen over de hele wereld.

Echte besparingen op echte voordelen voor de gebruiker
AcerNAV is gratis voor alle in aanmerking komende gebruikers, wat zonder extra kosten een echte meerwaarde oplevert. "Wanneer we kijken in de Google PlayStore kunnen gebruikers meerdere offline oplossingen met goede kaarten en POI's vinden. Maar deze kosten al snel € 39 of zelfs € 79 voor een hele regio. Onze gebruikers hoeven niets extra's te betalen voor AcerNAV", aldus Allen Burnes, Smartphone Business Group Vice-President, Acer Europe.

Extra functies
Acer blijft werken om de lijst met AcerNAV-functies nog beter te maken. In de komende maanden kunnen gebruikers door middel van in-app aankopen nieuwe functies verkrijgen om de navigatie vlekkenloos te laten verlopen. Acer en TomTom verwachten bijvoorbeeld Real-time verkeersinformatie te kunnen gaan leveren met betrouwbare omleidingsinformatie en snelheidscamera's, die een waarschuwing geven als vaste camera's langs de weg staan.

Beschikbaarheid
AcerNAV is gratis beschikbaar voor alle gebruikers van Liquid Jade, Liquid Z500 en Liquid E700, via FOTA-update voor bestaande gebruikers of vooraf geïnstalleerd op nieuwe apparaten. Acer is al begonnen met de implementatie en AcerNAV is naar verwachting eind oktober 2014 beschikbaar op alle bovengenoemde apparaten in alle EMEA-landen.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel