Leegloop na ruzie bij MDM-softwareleverancier VeliQ?

Wat is er toch aan de hand bij VeliQ, de Nederlandse leverancier van mobile device management software. Er lijkt een totale leegloop aan de gang, waarbij de ene na de andere manager het bedrijf verlaat. Het is allemaal begonnen met het vertrek van de oprichter en CEO van VeliQ Alex Bausch. In het onderstaande persbericht (van begin augustus) werd zijn vertrek aangekondigd.

VeliQ wijzigt managementteam

VeliQ heeft het managementteam gewijzigd. Per 1 augustus is Alex Bausch, oprichter van VeliQ, teruggetreden als CEO. Alex Bausch: “Ik ben erg trots op wat VeliQ in korte tijd heeft bereikt. Het moment is nu daar om de verantwoordelijkheid over te dragen aan een nieuwe groep mensen. Ik zal me blijven concentreren op de gebieden waar mijn hart ligt en mij focussen op de productvisie”. Ron van Bijsterveld en Edgar Jager gaan in de rol van CEO gezamenlijk leiding geven aan VeliQ. Van Bijsterveld is vorig jaar juni bij het bedrijf gekomen als Chief Technology Officer. De van SAP afkomstige Jager was eerder dit jaar benoemd tot Executive Vice President Worldwide Sales.

Naast van Bijsterveld en Jager bestaat het managementteam uit: Ronald Wanink (Chief Technology Officer), Richard Pikaar (Chief Services Officer) en Joachim de Sterke (Chief Financial Officer). Zij worden ondersteund door de Raad van Commissarissen, bestaande uit Kim Wiencken (General Partner bij het Deense Northcap) en Peter Arensman (Algemeen Directeur bij BAS Consultancy). Alex Bausch blijft als adviseur nauw bij het bedrijf betrokken.

“In mijn visie staat VeliQ aan de vooravond van een grote internationale doorbraak, door recente partnerships die wij aangegaan zijn met zeer grote bedrijven als KPN, Portugal Telecom, Oi, Canopy en Vimpelcom”, zegt Jager. Na de afgelopen twee jaar ieder kwartaal gemiddeld meer dan 30% te zijn gegroeid, is de verwachting dat VeliQ onder leiding van van Bijsterveld en Jager deze groei ook de komende kwartalen zal volhouden. “De komende tijd blijft VeliQ zich concentreren op het samen met partners ontwikkelen van oplossingen voor mobility en cloud servicemanagement”, zegt van Bijsterveld. “Ons platform wordt door iedere partner anders ingezet. Door onze partnerfocus zijn wij gezamenlijk in staat om een enorme variëteit aan klanten en industrieën te voorzien van de juiste oplossingen.”

Nu blijkt dat, nadat Bausch halsoverkop moest vertrekken, er minimaal zeven andere managers het bedrijf  hebben verlaten. De meesten overigens op eigen initiatief. Dit hebben bronnen dicht bij VeliQ aan Telebeeld gemeld. Het heeft er veel weg van de Bausch gedwongen werd om zijn biezen te pakken. Wij hebben de twee nieuwe CEOs van VeliQ, Ron van Bijsterveld en Edgar Jager, nog niet kunnen bereiken voor hun commentaar.

VeliQ levert hun MDM-software aan onder andere KPN, Portugal Telecom, OI en Vimpelcom. De concurrentie in deze markt is moordend. Wij vrezen dan ook dat VeliQ haar spectaculaire groei van minimaal 30% per kwartaal niet meer kan realiseren. Temeer omdat zoveel belangrijke personen voor het bedrijf zijn weggegaan. Wij adviseren de huidige investeerders in VeliQ om het bedrijf zo snel mogelijk te verkopen. Wordt vervolgd.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel