Layer bekend van hun AR-app overgenomen door Britse branchegenoot Blippar

Het Nederlandse bedrijf Layer, bekend van hun augmented reality-app, wordt overgenomen door hun Britse concurrent Blippar. Blippar is vooral bekend van hun applicatie waarmee digitale advertenties tot leven komen.

Layer ontving enkele jaren geleden een kapitaalinjectie van € 12,5 miljoen uit een investeringsfonds van Intel. Helaas is Layer altijd een beetje een marginaal product gebleven en heeft nooit een echte doorbraak gekend. Het idee was revolutionair. Door met je smartphone camera op een bepaald object in te zoomen ontvangt de gebruiker interactieve additionele informatie over datzelfde object. Abstract? Misschien en daarom een voorbeeld. Stel je staat op de Dam in Amsterdam en kijkt door de camera naar het Paleis op de Dam. Onmiddellijk verschijnt op het beeld informatie over het paleis. Kijk naar De Bijenkorf en je ontvangt op je scherm de nieuwste aanbiedingen. Onderstaande video van vijf jaar geleden, laat de werking goed zien.


Was Layer eerst nog vooral gericht op toeristische informatie, de laatste tijd heeft het bedrijf zich ook op de digitale advertentiemarkt gestort. Vandaar de interesse van Blippar. Layer is beschikbaar voor BlackBerry, iOS, Android inclusief Google Glass. Blipper ook maar dan ook nog voor Windows Phone.

Wat Blipper voor Layer heeft betaald is nog niet bekend. Wel heeft het Engelse bedrijf geld voor de overname van Qualcomm ontvangen. Overigens hebben noch Layer noch Blippar de overname bevestigd.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel