Kaspersky Lab presenteert een nieuwe, totale beveiligingsoplossing voor alle besturingssystemen

 

Kaspersky Lab heeft Kaspersky Total Security – Multi Device uitgebracht, een beveiligingsoplossing voor thuisgebruikers die Windows, OS X, Android, iOS en Windows Phone platformen beschermt. Deze opvolger van Kaspersky PURE is ontworpen om te beschermen tegen cyberdreigingen en om de digitale activa van moderne internetgebruikers te beheren.

Bescherming tegen dreigingen 
Volgens cijfers van het Kaspersky Security Network komen er elke dag circa 300.000 schadelijke programma's voor Microsoft Windows bij. Google Android wordt ook bedreigd: elke maand worden gemiddeld bijna 28.000 nieuwe schadelijke bestanden gedetecteerd. De hoeveelheid gevaarlijke software voor Apple OS X groeit eveneens gestaag: in 2013 steeg Kaspersky Labs collectie met 1.700 schadelijke bestanden. Veel dreigingen, zoals het onderscheppen van data via wifi- of netwerkaanvallen, bedreigen gebruikers op alle platformen tegelijk.

Daarom werken deskundigen van Kaspersky Lab voortdurend aan het verbeteren van de beschermingstechnologieën voor computers en mobiele apparaten. Heuristische analyse detecteert bijvoorbeeld nieuwe malware op basis van verdacht gedrag; Network Attack Blocker voor Windows en Mac voorkomt systeeminfectie of datadiefstal als gevolg van een netwerkaanval; Beveiligingsmeldingen voor Wi-Fi netwerken voor Windows waarschuwt gebruikers als deze verbinding proberen te maken met een onbeveiligd netwerk. De effectiviteit van Kaspersky Labs beschermingstechnologieën voor verschillende platforms wordt bevestigd door onafhankelijke testlaboratoria.

Bescherming van privacy 
Uit het onderzoek blijkt dat 60% van de internetgebruikers zich afvraagt of iemand anders hun apparaat gebruikt om hen te bespioneren. Ter bescherming van de privacy van gebruikers is een aantal technologieën ontwikkeld.Webcam Bescherming voor Windows houdt toezicht op alle pogingen door programma's om toegang te krijgen tot de webcam. Privacybescherming voor Android geeft gebruikers op zijn beurt de mogelijkheid om filterregels te configureren voor binnenkomende gesprekken en berichten, en laat hen alle sporen van communicatie met bepaalde contacten verbergen, inclusief oproepen en sms-berichten. Privacy Cleaner voor Windows wist de geschiedenis van gebruikersactiviteiten (bezochte pagina's, gedownloade bestanden, enz.), terwijl File Shredder elk bestand onherstelbaar verwijdert.

Bescherming van geld 
Volgens het onderzoek was 43% van de gebruikers in het afgelopen jaar het slachtoffer van een poging om toegang te krijgen tot hun betaalrekeningen; 5% van de respondenten gaf toe dat die poging succesvol was en hen geld heeft gekost. Slachtoffers rapporteerden een gemiddeld verlies van €175. Om gebruikers te beschermen tegen dergelijke verliezen, werd het Veilig Bankieren-onderdeel ontwikkeld voor Windows-computers en OS X.

Deze oplossing bevestigt dat de website voor online bankieren of betalingen legitiem is, zodat gebruikers er zeker van kunnen zijn dat hun transacties niet worden onderschept door cybercriminelen. Veilig Bankieren beschikt ook over een virtueel toetsenbord waardoor het voor keyloggers onmogelijk is om persoonlijke gegevens die op het toetsenbord worden getypt te registreren.

Bescherming van identiteit 
Uit het onderzoek blijkt dat 36% van de gebruikers meer dan tien online accounts tegelijkertijd heeft. Bekendheid met de combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord kan een regelrechte goudmijn zijn voor cybercriminelen - met behulp van deze combinatie krijgen zij toegang tot waardevolle gegevens van gebruikers en hun online accounts.

Kaspersky Total Security - Multi-Device bevat Kaspersky Password Manager2. Dit genereert veilige wachtwoorden voor persoonlijke accounts en applicaties van de gebruiker en slaat deze op in gecodeerde vorm, ter bescherming tegen onbevoegde toegang. De gegevens worden gesynchroniseerd op alle apparaten van de eigenaar, of het nu Windows, Mac, Android of iOS is. Een enkel hoofdwachtwoord onthouden is genoeg om de wachtwoorden voor alle andere diensten automatisch in te voeren.

Bescherming van data 
Gebruikers rapporteerden dat ongeveer 15% van de op apparaten opgeslagen informatie uniek en onvervangbaar zou zijn in geval van verlies. Volgens B2B International en Kaspersky Lab bedroegen de gemiddelde kosten van de op een computer opgeslagen mediabestanden alleen al €344. Andere hier opgeslagen gegevens kunnen eventueel voor een nog hoger prijskaartje zorgen. Om persoonlijke bestanden te beschermen is Kaspersky Total Security – Multi-Device voorzien van een geïntegreerde back-up functie, zowel op afroep als ingepland (alleen voor Windows). Kopieën kunnen worden opgeslagen op een lokale of netwerkschijf, een ftp-server of via Dropbox cloudopslag.

Voor die 58% van de gebruikers die zich zorgen maakt over diefstal van persoonlijke gegevens, integreert Kaspersky Total Security – Multi-Device de functies Anti-Diefstal (voor Android-gebaseerde apparaten) en Data Encryptie (voor Windows pc's), als aanvulling op traditionele antivirustechnologie. Anti-Diefstal kan op afstand vermiste apparaten blokkeren, ze lokaliseren via GPS of opgeslagen data wissen. Data Encryptie maakt het mogelijk om gecodeerde, met een wachtwoord beveiligde mappen te creëren voor bijzonder gevoelige bestanden.

Bescherming van kinderen 
Volgens gegevens van Kaspersky Security Network-gebruikers die Ouderlijk toezicht hebben draaien op hun apparaten, probeerde tijdens het afgelopen schooljaar 34% van de kinderen websites te bezoeken met pornografische inhoud, trachtte 14% toegang te krijgen tot websites met gewelddadige scènes en deed 5% een poging om sites te bezoeken met informatie over drugs. Kaspersky Total Security – Multi-Device helpt kinderen te beschermen tegen internetgebaseerde dreigingen.

Met Ouderlijk toezicht voor Windows en OS X kunnen ouders de tijd instellen die hun kinderen online mogen doorbrengen, de toepassingen beperken die ze kunnen gebruiken en zelf bepalen welke informatie kinderen mogen delen op het web. Bovendien stelt Ouderlijk toezicht – evenals Safe Browsers voor iOS en Windows Phone - ouders in staat om categorieën websites te selecteren met ongeschikte inhoud (zoals geweld, drugs, online spelletjes, enz.) en de toegang hiertoe te blokkeren.

Beheer 
Om de beveiliging gemakkelijker te kunnen beheren op meerdere apparaten, is Kaspersky Total Security – Multi Device voorzien van een geïntegreerd My Kaspersky-portal.

Zodra een account is geregistreerd op de portal, kan de status van alle met Kaspersky Lab-oplossingen uitgeruste apparaten van deze gebruiker in een enkel venster worden bekeken. Dit is inclusief de activerings- en vervaldata van de op de toestellen geïnstalleerde beveiligingsoplossingen, het tijdstip van de meest recente controle en de status van de databases. Gebruikers kunnen extern licenties beheren en productinstellingen wijzigen voor Windows en OS X. Ook kunnen ze extern scans uitvoeren, nieuwe database-updates downloaden, enz. Bovendien beheert My Kaspersky de Anti-diefstalfunctie voor Android.

Beschikbaarheid en prijs 
Kaspersky Total Security – Multi Device is per direct beschikbaar tegen een adviesprijs vanaf €59,95 (1 apparaat, 1 jaar). Begin 2015 krijgen gebruikers ook de mogelijkheid om via de ingebouwde My Kaspersky Store gratis oplossingen van Kasp

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel