JUNE-armband meet UV-intensiteit en adviseert je over bescherming tegen de zon

 

Netatmo introduceert JUNE: de eerste armband die de UV-intensiteit in realtime meet en bijhoudt aan hoeveel zon je blootgesteld wordt gedurende de dag. De bijbehorende app geeft zelfs op bewolkte dagen advies over hoe je je huid het best beschermt tegen de nadelige effecten van de zon. Denk aan verbranden en vroegtijdige huidveroudering. 
Afhankelijk van je huidtype berekent de app de maximale tijd die je op een dag in de zon mag doorbrengen. De gemeten hoeveelheid zon is vervolgens in percentages zichtbaar in de app. Om huidbeschadiging te voorkomen, kan de app je waarschuwen wanneer het tijd is voor bescherming – of dat nu het smeren van zonnebrandcrème, een pet of een zonnebril opzetten, of de schaduw opzoeken is. Aan het eind van de dag bekijk je eenvoudig een samenvatting. Zo zie je op welke momenten de UV-straling op de huid het meest intens was. 

Veelzijdig als hij is, is JUNE te dragen als armband, met een dubbele leren band of rubberen band voor tijdens het sporten. De Franse sieradenontwerper Camille Toupet creëerde JUNE met de schittering van diamanten als uitgangspunt. Kies uit drie chique kleuren: witgoud, geelgoud en staalgrijs.

“Het ‘Internet of Things’ creëert nieuwe mogelijkheden voor een betere lifestyle. Bij Netatmo is ons doel devices te ontwikkelen die de omgeving meten en mensen helpen zich daaraan aan te passen om hun dagelijks leven te verbeteren. Bij de creatie van JUNE was dit ook het uitgangspunt. Wij zijn trots de eerste armband te kunnen introduceren, die elke dag beschermt tegen de nadelige effecten van de zon”, zegt Fred Potter, CEO en oprichter van Netatmo.

Verkrijgbaarheid
JUNE is verkrijgbaar via de website van Netatmo en in Apple Stores. Vanaf deze week is JUNE ook verkrijgbaar bij onder andere Media Markt en Coolblue. De verkoopadviesprijs bedraagt € 95 incl. btw. De JUNE-app is gratis te downloaden en geschikt voor iPhone 4S en hoger. 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel