Magie van Facebook over?

Is de magie van Facebook over? Sinds enige tijd moeten gebruikers een aparte Facebook-app downloaden om te kunnen blijven chatten met hun Facebook-vrienden. Volgens Mark Zuckerberg heeft een aparte instant messaging app veel voordelen en zo is Facebook Messenger helemaal geoptimaliseerd om er mee te kunnen 'appen'.

Facebook gebruikers zijn het niet met hem eens en vinden zo’n stand-alone app maar lastig. Zeker Facebook Messenger is nu al ruim een week de meest gedownloade iOS- en Android-app.

Maar de reacties over de nieuwe app liegen er niet om.

Ook wordt Facebook Messenger veel minder goed gewaardeerd door Nederlandse iTunes-gebruikers. Overall krijgt de app nog steeds 4 sterren (maximaal 5 sterren mogelijk) maar de gewraakte laatste versie wordt slecht beloond met 1,5 ster. En dat is voor zo’n app bijzonder mager.

En dit allemaal omdat Facebook graag twee iconen op het startscherm van iedere smartphone en tablet wil hebben. Ook Slingshot, de Facebook kopie van Snapchat, duikelt hard in de download-overzichten en is wereldwijd uit de top 100 gevallen. Al met al slecht nieuws voor Facebook.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel