Groot nieuws: Google en Apple werken samen aan Glass

Google Glass heeft gisteren een grote update vrij gegeven voor Glass. Hierdoor krijgt Glass allerlei nieuwe functionaliteit. Volgens Google komt er nog veel meer moois aan. Het bedienen van de slimme bril is eenvoudiger gemaakt en Google heeft apps aangepast zodat deze ook op Glass werken.

  • Om Glass nog veiliger te maken is het nu heel eenvoudig om het scherm te locken en natuurlijk ook weer vrij te geven. Dus verlies je je smart-bril dan is er niets aan de hand
  • Hangouts, Google's instant messenger, is toegevoegd. Je kan nu direct met je Glass video calls maken en chatten
  • Ook is het nu mogelijk om direct video's naar YouTube te uploaden zonder tussenkomst van een tablet of computer
  • De camera van Glass is te bedienen met je ogen. Selecteer de camera en neem knipogend een foto. Niemand die iets merkt of ziet - behalve dan een gekke bril op je neus - wat meteen weer allerlei privacy gerelateerde vragen oproept. Eigenlijk wordt de 'enter'-toets vervangen door een knipoog. Op termijn is wordt dit de bediening van al je apps op Glass.
  • Het recent geïntroduceerde +Google Play Music is nu ook beschikbaar op Glass
  • Via de nieuwe iOS app kun je Google Glass ook koppelen aan je iPhone. Dit is wellicht het grootste nieuws. Op korte termijn beschikbaar. Betekent dit dat Apple voorlopig niet zelf met een slimme bril op de markt komt?

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel