Kijk gratis films via illegale Netflix concurrent Popcorn Time

Netflix, WappZapp en Videoland hebben er een illegale concurrent bij: Popcorn Time. Deze app, beschikbaar voor Windows, Mac en Linux, streamt de laatste films, series en documentaires via een BitTorrent-netwerk gratis en maar wel illegaal naar je PC. Qua functionaliteit en bediening is het net zo eenvoudig als bijvoorbeeld Netflix, maar met veel meer (internationale) films.

Popcorn Time is de droom van iedere filmliefhebber en de grote angst voor Hollywood. De app biedt op een zeer gebruikersvriendelijke manier gratis onbeperkt content aan. Maar is natuurlijk ook een flagrante schender van alle copyright wetten en volstrekt illegaal. En dat geven de makers van Popcorn Time ook toe. Toch verwachten de makers op korte termijn geen juridische actie te hen.

In een gesprek met de site TorrentFreak vertelt een ontwikkelaar van Popcorn Time, ene Sebastian dat "We don’t host anything, and none of the developers makes any money. There are no ads, no premium accounts, and no subscription fees or anything like that. It’s an experiment to learn and share.” Kortom zij menen omdat zij er zelf niets aan verdienen, dat het allemaal wel mee gaat vallen.

Maar hoe kan Hollywood zich verzetten tegen dit gratis, bijzonder toegankelijke en open-source project? Wordt in onze erg lastig. Zeker omdat het
voor veel mensen te lang duurt voordat een film, na uit te zijn gebracht in de bioscoop, ook on-demand beschikbaar is.

Gisteren hebben wij heel even - het is natuurlijk illegaal - naar de nieuwe Amerikaanse speelfilm 'the Butler' gekeken. Eerst de app geïnstalleerd en daarna gestart. Snel de juiste film gezocht - dat kinderlijk eenvoudig was - en binnen echt luttele seconden kijk je naar een film in HD kwaliteit. Eventueel in dien gewenst met ondertiteling. Voorlopig alleen voor de PC. De makers hebben aangeven dat er voorlopig geen speciale Android en iOS app komt.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel