Google Maps viert 10 jarig bestaan met bijzondere Nederlandse Street View locaties

Vanaf vandaag kun je vanuit je luie stoel via Street View door de grachten van Utrecht en Amsterdam varen. Uitgevaren? Neem dan bijvoorbeeld een kijkje in het Koninklijk Concertgebouw, bezoek het Ir. D.F. Woudagemaal of struin virtueel rond in het Natuurhistorisch museum in Maastricht. Ook Delft en Gouda hebben een bezoekje gehad van het Street View-team. Het 10-jarig bestaan van Google Maps vieren we namelijk met de lancering van 12 Nederlandse bezienswaardigheden op Street View.

Op 8 februari 2005 werd Google Maps voor desktop wereldwijd gelanceerd, gevolgd door de Nederlandse introductie in 2009. Hierdoor werd het mogelijk om een 360° zicht te krijgen op openbare plekken zoals straten en pleinen. Om de tiende verjaardag van Maps te vieren, voegen we vandaag twaalf nieuwe ‘Special Collects’ toe: Street View-beelden die zijn gemaakt op bijzondere plekken, zoals de Amsterdam Arena of de binnenkant van het stadhuis van Delft.

Er zijn verschillende manieren om Street View-opnames te maken. De Street View-auto is de bekendste manier, maar de meeste van de vandaag geïntroduceerde beelden zijn op moeilijker te bereiken plekken gemaakt. Hiervoor kan de Street View Trekker gebruikt worden: een rugzak met daarop een 360°-camera gemonteerd, of de Street View Trolley, een duwkar met camerasysteem. Dankzij de ‘Special Collects’ kun je bezienswaardigheden over de hele wereld vanuit je huiskamer bekijken. Kijk zelf maar:

1) Stadhuis in Gouda

2) Grachten in Utrecht

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel