Flappy Bird neergeschoten

Het populairste spelletjes app van de laatste tijd is zonder twijfel Flappy Bird – een simpel en frustrerend spel waarbij je door op het scherm te tikken een vogeltje door een parcours moet leiden - van de Vietnamees Nguyen. Zo ook in Nederland. De opmars bij ons begon eind januari dit jaar.

Op 27 januari stond Flappy Bird op de 435e plek in het iOS gratis app-overzicht. Drie dagen later doorgevlogen naar de 74e plek om vervolgens via de zevende stek vanaf 2 februari iedere dag comfortabel op de eerste plek te staan.

Op zaterdag kwam er een tweet van Nguyen dat hij de druk van het plotselinge succes niet meer aankan en daarom het spelletje offline gaat halen.

De Vietnamees verdiende duizenden dollars per dag aan reclame, dus vanwaar deze zo op het oog impulsieve beslissing? Is hij onder druk gezet door de communistische machthebbers van Vietnam die wellicht moeite hebben met dit kapitalistische succes?

Of kan het misschien zo zijn dat de maker juridische problemen verwacht? Hoewel wij zeker geen spelletjeskenners zijn, schijnt Flappy Bird te lijken op Super Mario en een spel uit 2011 Piou Piou. Of is het toch gewoon een hoax om de game nog aantrekkelijker te maken? Het is ons niet meer gelukt om het te downloaden.

Overigens stond Flappy Bird nog niet in de top 5 van populairste gratis spelletjes voor iOS en Android. YouTube is in januari het meest gedownload voor de iPhone en iPad. Het oude bekende pac-man staat bij Apple op de vierde plek.

De bestverkochte Apple apps zijn allemaal spelletjes.

De twee meest geïnstalleerde gratis apps voor Android waren twee oude bekende spelletjes namelijk Candy Crush en Angry birds.

Bij de betaalde Android apps staat maar een spelletjes: Minecraft. De overige vier apps zijn zogenaamde ‘utility’ –apps.

Door: de redactie  

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel