FIRA steunt Techreturns voor

Wat gaan we doen in december? Die vraag zal op menig directiekantoor gesteld zijn. De beste wensen overbrengen via kerstkaarten of een goed doel steunen? Dat kan allebei, maar FIRA doet het dit jaar anders. FIRA gaat dit jaar haar expertise en haar platform inzetten om een mooi initiatief te steunen en Techreturns de mogelijkheid bieden om hun duurzaamheidsprestaties transparant te maken.

Eerder dit jaar heeft FIRA tijdens het Springtij Festival kennis gemaakt met diverse duurzame en vernieuwende initiatieven. Daarbij ontmoetten ze ook het bedrijf Techreturns. Deze organisatie koopt gebruikte telefoons en tablets van consumenten én bedrijven op en geeft deze apparatuur een tweede leven in Azië, Afrika en andere ontwikkelende regio’s. “Ons doel is de wereld vrij te maken van elektronisch afval. Wij bieden consumenten en bedrijven een goede prijs voor gebruikte elektronica en zorgen voor het hergebruik hiervan. Onze unieke propositie is hét voorbeeld van de circulaire economie voor de telecommunicatie industrie”, zegt Joost de Kluijver, directeur Business Development. Op deze manier heeft Techreturns al meer dan 500.000 producten een nieuw leven gegeven.

FIRA vindt dit een opmerkelijk en duurzaam initiatief dat ook direct de business case laat zien. Daarom hebben ze ervoor gekozen geen kerstkaarten naar hun relaties te sturen, maar om, mede namens u, Techreturns een jaar lang gratis toegang te verlenen tot het FIRA platform. Begin 2014 kunt u de prestaties van Techreturns inzien, met niveau Brons.

Techreturns

 Als eerste en enige in de markt maakt Techreturns de cirkel rond door ook “afval” toestellen in te zamelen in ontwikkelende landen om deze telefoons te recyclen in Europa (iets dat in bijvoorbeeld Afrika niet kan). Op deze manier worden grondstoffen terug gewonnen en opnieuw gebruikt. ‘Closing the Loop’ noemen ze dit. Zo maken ze de mobiele industrie een stukje duurzamer. Techreturns is dan ook de meest innovatieve speler in deze markt. ‘Wij zorgen ervoor dat elektronisch afval wordt verminderd: door de elektronica -zoals mobiele telefoons en tablets – te hergebruiken en pas als het écht niet meer te gebruiken is, slim te recyclen.’ aldus Marcel Stiphout, Algemeen Directeur.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel