Epson komt met printen via e-mail

In reactie op de toenemende vraag naar oplossingen voor veilig afdrukken vanaf mobiele apparaten, kondigt Epson Email Print for Enterprise aan, een softwaresysteem voor servers waarmee documenten via e-mail verzonden kunnen worden om af te drukken, zonder installatie van drivers of het downloaden van apps.

Documenten blijven altijd binnen de bedrijfsfirewall en content blijft dus altijd veilig. Bovendien bieden pull en push printing-modi uiteenlopende opties voor het behouden van de vertrouwelijkheid van documenten.

Voor documentbeveiliging op hoog niveau kunt u er met de pull printing-modus voor zorgen dat bestanden niet in de wachtrij worden weergegeven voordat ze worden afgedrukt. Gebruikers moeten inloggen op een intranetinterface om de afdruk na het verzenden op de printer vrij te geven. De standaard push printing-modus is eveneens veilig, en biedt eenvoudige functies voor het verzenden voor afdrukken.
Met beide opties kunnen gebruikers het document via e-mail verzenden om vanaf elk compatibel apparaat af te drukken. Bestanden blijven veilig bij het afdrukken vanaf pc's die met het netwerk zijn verbonden of mobiele apparaten die een Wi-Fi-kantoorverbinding hebben, want ze bevinden zich binnen het bedrijfsnetwerk en zijn derhalve beveiligd via de firewall.

Patrick Perrot, senior productmanager bij Epson Europe, zegt: “De markttrend van BYOD (Bring Your Own Device) en werkplekken met een verbinding vertoont een stijgende lijn en bedrijven maken zich steeds grotere zorgen over de beveiligingsrisico's die externe connectiviteit met zich meebrengen. Met het oog op deze ontwikkelingen heeft Epson een softwareoplossing voor intranetten ontwikkeld die gebruiksvriendelijk is en compatibel met de meeste IT-platforms zoals Mac, Windows, Linux, Citrix, iOS en Android, evenals Windows Phone, zodat bedrijven tegelijkertijd over veiligheid en een flexibele werkplek kunnen beschikken.”

Voor deze oplossing kunt u kiezen uit drie licentiepakketten op basis van de omvang van uw bedrijf en het systeem kan eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande IT-infrastructuren. Active Directory-ondersteuning betekent dat gebruikers zich kunnen aanmelden met hun bestaande login-gegevens, zodat IT-beheerders geen nieuwe e-mailadressen en wachtwoorden hoeven in te stellen voor dit systeem. Doordat niet-vrijgegeven documenten na een vooraf ingestelde periode automatisch worden verwijderd, liggen de afdrukkosten ook lager voor IT-beheerders.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel