Epson komt eigen Glass (digitale bril) op CES 2014

Epson introduceert met de Moverio BT-200 tijdens CES in Las Vegas een nieuwe manier om de wereld te bekijken. De BT-200 is het eerste apparaat met augmented reality (AR), dat u thuis en onderweg kunt gebruiken. Deze tweede generatie, binoculaire (twee ogen) see-through multimediabril borduurt voort op het succes van de BT-100, maar is half zo groot en weegt 60 procent minder dan zijn voorganger. Daarmee weegt de bril nog maar 88 gram1. Met de BT-200 krijgen ontwikkelaars die apps voor de consument en de zakelijke markt ontwikkelen toegang tot de onbeperkte mogelijkheden van AR. De BT-200 is beschikbaar vanaf mei 2014 voor een prijs van € 699.

Draagbare technologie is de toekomst: de nieuwe Moverio zit vol met functies en mogelijkheden voor AR, voor een digitaal verbeterde blik op de echte wereld. Met de waarnemingstechnologie, inclusief een front-facing camera, gyroscoop, gps-systeem, kompas en accelerometer, kan het systeem de bewegingen van een gebruiker en de wereld om hem heen nauwkeurig bepalen.

Hans Dummer, Head of Visual Imaging, Epson Europe: “Draagbare elektronica voor consumenten is een belangrijk groeisegment met een geschatte wereldwijde waarde van meer dan 8 miljard dollar in 20172. We hebben de BT-200 ontwikkeld om te profiteren van deze stijgende vraag naar draagbare elektronica. De BT-200 is het enige3 betaalbare binoculaire see-through apparaat op de markt, dat content projecteert in het gehele gezichtsveld van de kijker. Het is geen aankondiging zonder vervolg, maar een werkelijke propositie, getuigende het feit dat we al sinds 2011 op deze markt aanwezig zijn met een bestaand en verkrijgbaar product."

Apps die voor u zijn gemaakt: de Moverio Apps Market maakt optimaal gebruik van het te (updateable) opensource Android-besturingssysteem waar de BT-200 mee is uitgerust, waardoor gebruikers toegang hebben tot speciaal ontworpen apps. De ontwikkelaarssite komt in maart 2014 online en biedt ontwikkelaars alle benodigde hulpmiddelen en informatie om apps te ontwikkelen voor de in mei beschikbare Moverio. Naast de consumententoepassingen kan de BT-200 worden ingezet als een zeer effectief visueel hulpmiddel in een grote hoeveelheid commerciële en verticale markttoepassingen, waaronder training, logistiek, wetenschap, geneeskunde, beveiliging, onderwijs en meer.

De BT-200 biedt gebruikers een waargenomen scherm tot 812 cm in qHD-resolutie. De BT-200 haalt niet alleen het beste uit AR-software, maar gebruikers kunnen er ook 2D- en 3D-films mee bekijken met geïntegreerd Dolby Digital Plus-geluid. Ervaar films, games en apps op een nieuwe manier. Neem het heft in eigen hand met het multi-aanraakscherm en gebruik applicaties op de snelle dual core 1.2GHz-processor van van de Moverio. De batterij heeft een levensduur van zes uur waardoor u niet zonder stroom komt te zitten
Verbind met internet via Wi-Fi en download apps uit de Moverio Apps Market naar een intern geheugen van 8 GB of verhoog het geheugen tot 32 GB met een SD-kaart. De BT-200 kan via Bluetooth 3.0, DLNA en Miracast4 ook met andere apparaten, inclusief smartphones, verbonden worden.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel