En dit is Windows 10

Gisteren heeft Microsoft Windows 10 onthuld. In een wereld waarin we steeds meer apparaten gebruiken en steeds meer informatie beschikbaar komt, wil Microsoft vrijheid en ruimte creëren. Windows 10 gaat je meer mogelijkheden geven om de informatie op ieder apparaat, met een klein of groot scherm en helemaal geen scherm, zelf helemaal naar eigen wensen te optimaliseren.

Telebeeld geeft alvast kort een overzicht van een aantal nieuwe features in Windows 10:

Cortana komt naar pc en tablet

De persoonlijke digitale assistent Cortana zal beschikbaar zijn op Windows 10, zowel op pc als tablet, om mensen te helpen dingen gemakkelijk gedaan te krijgen.

Een nieuwe webervaring voor Windows 10

Project Spartan, de nieuwe generatie browser, biedt de mogelijkheid om webpagina’s met keyboard of pen van aantekeningen te voorzien, en deze te delen met vrienden. Ook heeft de browser een afleidingsvrije modus en integratie met Cortana om het internet optimaal voor de gebruiker te laten werken.

Xbox op Windows 10

Stream games direct van een Xbox One naar Windows 10. Speel tegen vrienden op verschillende devices en ervaar schitterende graphics die gebouwd zijn met Direct X12.

 

Office voor Windows 10

Universele apps van Office zorgen op Windows 10 voor een consistente touch-first ervaring. Of er nu een smartphone, tablet of pc gebruikt wordt.

 

’s Werelds eerste holografische platform

Windows 10 stelt iedereen in staat om holografische ervaring te projecteren in de echte wereld. De nieuwe Microsoft HoloLens is de eerste holografische device waarvoor geen draden, telefoons of connectie met een pc nodig is.

 

Nieuwe Microsoft Surface Hub optimaliseert ervaring Windows 10 voor groepen

Surface Hub maakt gebruik van Windows 10, Skype for Business en Office 365 om iedereen, of er nou thuis of op kantoor wordt werkt, het gevoel te geven dat ze in dezelfde ruimte zitten.

Later deze week, wordt de Windows 10 Technical Preview vrijgegeven. In februari is naar verwachting de eerste versie voor mobiele telefoons beschikbaar. Kijk zelf naar de video waarin meer informatie gegeven wordt over Windows 10. Upgrade van Windows 7, Windows 8 en Windows 8.1 is gratis.

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel