CloudOn: een Ipad killer App?

Heel af en toe en als ik wat tijd over heb, kijk ik in de Apple App store op zoek naar nieuwe applicaties. Zo ook vandaag. Ik keek onder hitlijsten naar ‘Beste gratis iPad Apps’ , ik blijf tenslotee een Hollander. Op nummer 3 stond een App die ik nog niet kende: CloudOn. Het leek op een soort Dropbox-achtige applicatie. (Bijna) Helemaal fout. Het is veel beter. CloudOn is een gratis App die de gebruiker de mogelijkheid geeft om Microsoft bestanden op je iPad te bekijken en heel belangrijk te bewerken of zelfs te maken. 

 

Zo kan je heel makkelijk Word, Excel en Powerpoint bestanden maken op je iPad. De hele interface lijkt erg op de normale Microsoft software.

 

Sterker nog het is gewoon Office. Eigenlijk werk je via een soort virtual machine in een echte Office omgeving in de cloud. Dus overal waar je maar wilt. Je moet natuurlijk wel on-line zijn. Niet veel anders dan via bijvoorbeeld met Citrix of een 2X cliënt. En het is helemaal gratis!

In het verleden was altijd moeilijk om een juiste Office applicatie te vinden voor op je iPad. Het was behelpen met Quickoffice, bovendien nogal kostbaar, Evernote of Pages. CloudOn werkt echt super.

Het is gemakkelijk documenten te synchroniseren via Box, Google Docs of het eerder genoemde Dropbox. Natuurlijk kan je direct vanuit de tool ook bestanden versturen.

Er is een nadeel. Omdat je in de cloud werkt is er een kleine vertraging als je typt. Zeker als je ook nog een echt toetsenbord, dus niet iPad’s eigen virtuele keyboard, merk je dit. Niet te snel typen dus want in de praktijk is het net werkbaar. Het is wel even zoeken hoe alles precies werkt. Het opslaan van een bestand is even puzzelen. Via deze gratis App is Office documenten synchroniseren tussen je iPad, computer, tablet en smartphone een peulenschil geworden.

De redactie.

 

 

 

 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel