Britse overheid certificeert Samsungs beveiligingsplatform KNOX

Na maanden van strenge testen en onderzoeken heeft de Communications and Electronics Security Group (CESG) Samsung’s beveiligingsplatform KNOX goedgekeurd. Hierdoor kan het programma binnenkort in de Britse publieke sector worden geïmplementeerd. CESG is een gerenommeerde organisatie die in Groot-Brittannië voor de overheid onderzoek doet naar communicatieveiligheid.

Wereldwijd werd KNOX 2.0 onlangs gelanceerd. Hiermee is het voor bedrijven en overheidsinstellingen aanzienlijk eenvoudiger om hun eigen Bring Your Own Device (BYOD) strategieën te implementeren en te managen. Een belangrijke stap voorwaarts die het KNOX platform zo niet langer beperkt is tot een enkel product, maar een portfolio van meerdere producten en diensten behelst. Allemaal ontworpen om beter tegemoet te komen aan mobiele wensen voor zakelijk gebruik.

In mei vorig jaar publiceerde het Amerikaanse Ministerie van Defensie al de zogenaamde Security Technical Implementation Guide (STIG) over KNOX, waardoor medewerkers toegang kregen om met het platform te werken. De CESG-erkenning is voor Samsung een extra bevestiging dat KNOX een extreem veilig platform is. “We zien dit als versterking in de samenwerking met andere overheidsinstellingen en grote zakelijke ondernemingen te intensiveren”, aldus Erik Swart.

“Wereldwijd wordt KNOX al veel en intensief gebruikt in het bedrijfsleven,” zegt Erik Swart, Country Director B2B van Samsung Nederland. “We zijn verheugd dat de Britse overheid nu ook groen licht geeft. Hiermee wordt de weg vrijgemaakt voor Britse overheidsinstellingen en semioverheidsinstellingen om gebruik te maken van ons beveiligingsplatform. Het feit dat CESG een intensieve periode van testen en onderzoek heeft besteed aan KNOX versterkt wederom het onafhankelijke bewijs dat het KNOX-platform een zeer goed beveiligingssysteem is voor zowel bedrijven als de publieke sector.”

“Nadat het op de markt kwam in september 2013 is KNOX direct opgepakt door bedrijven,” zegt Erik Swart. “Aangezien we ons in een zich razendsnel ontwikkelende markt bevinden, zijn we continu bezig met innovatie om zo aan de steeds veranderende behoeftes van bedrijven tegemoet te kunnen en blijven komen. Met KNOX spelen we onder andere in op de BYOD-trend. Bij Nederlandse bedrijven met een BYOD-beleid gebruiken volgend jaar naar verwachting 44% van de werknemers privéapparaten voor het werk. KNOX is mede ontwikkeld met het oog op die ontwikkeling.”

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel