BlackBerry en Samsung kondigen historische strategische partnership aan

Je kunt zeggen ‘the best of two worlds’ gaan samenwerken. Gisteren kwam BlackBerry tijdens de lancering van hun nieuwe BES 12 software in San Francisco met het bericht dat het een strategische alliantie is aangegaan met Samsung. Beide bedrijven komen met één gezamenlijke beveiligingsoplossing voor Samsung Galaxy smartphones en tablets.

Eigenlijk is het de ultieme samensmelting van de BlackBerry BES 12 server met de on-device beveiliging van Samsungs KNOX. Vanaf beging 2015 gaat Samsung al BES 12 verkopen. Samsung KNOX en BES 12 maken een complete scheiding tussen zakelijke en privégegevens en toestellen zijn vanaf gemakkelijk op afstand en centraal te beheren.

Dit is een goede deal voor zowel Samsung als BlackBerry. Samsung is meteen een grote speler op de lucratieve zakelijke MDM-markt geworden en BlackBerry kan BES 12 nu nog meer ten gelden maken. Bovendien is de noodzaak voor BlackBerry om nu nog hardware te maken verminderd. Staat de weg nu vrij om die tak dan nu echt definitief aan bijvoorbeeld het Chinese bedrijf Xiaomi te verkopen?

De grote verliezers zijn MobileIron en AirWatch. Ook beide giganten zijn actief op deze markt, maar zullen hun positie nu moeten heroverwegen. Hetzelfde geldt voor het Nederlandse VeliQ, die weliswaar in de marge, ook op de MDM-markt actief is. Op termijn is er geen plaats meer voor hen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel