BlackBerry App world meer dan 3 miljard downloads

Nog nooit worden er zoveel apps uit BlackBerry App world gedownload als in de laatste paar weken. Op dit moment worden er per dag maar liefst 2,5 miljoen applicaties naar een BlackBerry telefoon of PlayBook gedownload. In totaal al meer dan 3 miljard.

Een onvoorstelbaar aantal of toch niet? Natuurlijk zowel vanuit Android’s app store als ook die van Apple zijn dat er al meer dan 20 miljard geweest. Goed nieuws voor RIM is wel dat de 1 miljard in 786 dagen werd gehaald, de tweede in 210 dagen en de derde miljard in slechts 176. Steeds sneller dus. BlackBerry apps worden steeds populairder.

Volgens RIM zijn er op dit moment 90.000 verschillende applicaties die gebruikers kunnen gebruiken. In vergelijking zowel Apple als Android hebben er meer dan een ½ miljoen. Ruim 5 keer meer dus en er is dus nog werk aan de winkel voor de Canadezen.

RIM heeft ook deze week gemeld 78 miljoen gebruikers in 175 verschillende landen te hebben. Een simpele rekensom leert dat iedere BlackBerry gebruiker gemiddeld 40 apps heeft gedownload of te wel 0,04% van alle beschikbare apps. Dit plaatst een ander licht op al deze gegevens.

De hoeveelheid apps blijft volgens Telebeeld de achilleshiel van RIM. Met de nieuwe operating system, BB10, introductie begin volgend jaar moeten ontwikkelaars kiezen wat te doen. Nu omzet halen bij oude RIM gebruikers of maar even wachten op BB10. Met alle risico’s van dien want hoe staat het dan met BlackBerry? Een duivels dilemma.  

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel