AppMachine biedt goedkope, simpele tool om zelf apps te bouwen

 

De kerstperiode staat weer voor de deur: stelletjes gaan op zoek naar een romantische hotelovernachting, families naar een geschikt restaurant voor het familiediner en bedrijven naar een gezellig café voor de kerstborrel. Deze zoektochten vinden tegenwoordig steeds meer via de smartphone of tablet plaats. Een hotel, restaurant of café dat op die apparaten bekend is, plukt daar dan ook de kerstvruchten van. Steeds meer horecaondernemers zien dit in en kiezen daarom voor het ontwikkelen van een eigen, actuele horeca-app. AppMachine maakt het ontwikkelen van zo’n app zo eenvoudig en betaalbaar, dat het zelfs voor kleinere horecaondernemers mogelijk is. Dit wordt dus een drukke kerstperiode… De voordelen van een horeca-app ten opzichte van bijvoorbeeld een folder of website zijn legio. Zo is de informatie in een app altijd up-to-date te houden. Een verandering in het kerstmenu, nieuwe openingstijden of een speciaal kerstarrangement: je verandert het eenvoudig zonder je folder opnieuw te hoeven drukken. Ook stuur je jouw gasten gerichte informatie en aanbiedingen zonder dat ze naar je website toe hoeven te komen. Ligt er bijvoorbeeld tijdens de kerst een dik pak sneeuw? Stel je gasten via een pushbericht gerust dat het hotel nog goed te bereiken is. Of heb je in de kerstvakantie een actie met zelf gemaakte glühwein? Laat het ze snel weten met een berichtje in de app. Het loyaliteitsprogramma van de app biedt bovendien volop mogelijkheden om bezoekers te laten sparen voor kerstkortingen – voor in een rustiger periode van het jaar, bijvoorbeeld. Geen gedoe met losse spaarkaarten: je gasten hebben alleen de app nodig. Bijkomend voordeel: je hebt tegelijkertijd een duidelijk inzicht in de bezoeken en bestedingen per gast.  

In een horeca-app verzamel je als horecaondernemer alle informatie en tools die jouw gasten waardevol vinden. Denk aan sfeerimpressies, reserveringsmogelijkheden, proeverijen, evenementen, maandmenu’s en praktische bezoekersinformatie. Maar ook aan de opties voor zakelijke zaalverhuur en groepsovernachtingen. Groot voordeel voor de gast: die heeft in één oogopslag alle actuele informatie voorhanden. Weg met die stapels folders, dus. Met een horeca-app onderscheid je je pas echt van de concurrerende horecagelegenheden in de regio. 

“We hebben ons restaurant en de keuken onlangs volledig vernieuwd. Dat was een mooi moment om de communicatie met gasten ook te moderniseren. Vroeger legden we voor de vakantiegangers foldertjes neer bij de receptie van het park, maar dat is tegenwoordig niet meer voldoende, zeker niet voor een jong publiek. Daarom hebben we nu een restaurant-app met alle informatie over ons restaurant en bijbehorende activiteiten in onder meer de entertainmenthal waar je spellen kunt doen als airhockey en poolbiljart”, aldus eigenaar Fred Hooijmans van Restaurant Het Roekenbosch.

Ontwikkel eenvoudig een horeca-app met AppMachine
AppMachine is een online softwareplatform dat het ontwikkelen van een app eenvoudiger en voordeliger maakt dan ooit. Met AppMachine kan iedereen een app maken, geschikt voor iPhone, Android en Windows Phone. Het werkt met bouwblokken. Oftewel: voorgeprogrammeerde onderdelen die je naar wens vormgeeft en aanpast. Scan je site, kies je bouwblokken, sleep ze naar de plek die je wilt, ontwerp je app en publiceer binnen enkele uren of dagen. AppMachine neemt de drempels voor het ontwikkelen van een horeca-app weg. 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel