Apple Maps tegen Google Maps: wie is de winnaar?

Er zijn signalen dat Apple Maps terrein aan het terugwinnen is op Google Maps. Het Engelse netwerk EE meldt dat 70% van ‘maps-gerelateerd’ 4G-netwerkverkeer in de UK nu afkomstig is van Apple Maps. Een jaar geleden was dit nog 60%. Apple domineert nog meer op 3G in Engeland.

En na het debacle van de Apple Maps introductie in iOS 6 had het bedrijf een lange weg te gaan. In Amerika blijkt echter uit een recent onderzoek van comScrore dat Google Maps nog altijd populairder is dan Apple Maps. In haar top 15 van meeste gebruikte smartphone apps staat Google Maps op plek zes en Apple Maps op plaats elf.

En dit is opmerkelijk omdat onderzoek van Citrix, weliswaar uit 2013 dus wellicht minder relevant, suggereert dat juist in Noord-Amerika Apple Maps met 63% veel vaker wordt gebruikt dan Google Maps.

In de rest van wereld voert Google Maps de boventoon. Over het algemeen gebruiken Apple-gebruikers ruim twee keer meer data dan hun Android tegenhangers en zijn dus ook veel actiever op internet en met hun app-gebruik. Dit speelt zeker ook een belangrijke rol in bovengenoemde cijfers. Het lijkt dat Apple op de weg terug is maar dat Google Maps toch nog net groter is.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel