Android 4.4 KitKat nu op 20% van alle Android apparaten

In juli was voor het eerst Android 4.4 KitKat op meer dan twintig procent van alle actieve Android toestellen geïnstalleerd, aldus cijfers van Google. Android 4.4 KitKat debuteerde op Google’s eigen Nexus 5 smartphone op 31 oktober 2013. Negen maanden later nu een aandeel van 20,1%. Dat is niet echt een snelle acceptatie.

Bijna 25% van alle Android telefoons draait op een zwaar verouderd besturingssysteem. En dat is niet voor Google. Het is belangrijk om alle gebruikers eenzelfde goede gebruikerservaring te geven. Dat kan overal het algemeen alleen maar met de nieuwste versies.

In de herfst komt Google al weer met een nieuwe Android versie namelijk Android L. Er is Google veel aangelegen om voor die tijd zoveel mogelijk gebruikers op Jelly Bean of hoger te krijgen. Er is dus nog best wel wat werk te doen. De acceptatie van Apple’s nieuwe operating systemen gaat in de regel veel sneller. Maar de vergelijking loopt spaak. Immers de nieuwste Android versies komen niet altijd beschikbaar voor alle oude Android smartphones. Bij Apple is dit wel de regel. Alleen echt hele oude iPhones zijn niet meer te updaten.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel