All you can read: Netflix voor e-books nu ook in Nederland

Vakantietip. Houd je van het lezen van Engelse (of Amerikaanse) boeken dan zijn er nu twee Netflix-achtige diensten beschikbaar.  Via de e-boekdiensten Oyster  en Scribd kun je ook in Nederland voor een vast maandbedrag onbeperkt boeken lezen. En de eerste maand is nog gratis ook.

Beide diensten hebben sinds kort zowel een Android als iOS app. Dus vanaf nu kun je overal op je smartphone of tablet Engelstalige boeken lezen. Scribd kost US$ 8,99 (€ 6,65) per maand en heeft rond de 300.000 boeken in haar catalogus. Oyster heeft bijna een half miljoen e-boeken en is met US$ 9,99 (€ 7,35) net even iets duurder. De boeken zijn niet te lezen op e-reader.

Het in 2012 in New York opgerichte Oyster heeft twee financieringsrondes gehad van in totaal US$ 17 miljoen (€ 12,6 miljoen). Zowel Oyster als Scribd maken gebruik van data van hun lezers om specifieke lezersprofielen samen te stellen en aan te beiden. Scribd heeft hun hoofdkwartier in San Francisco en is al in 2007 opgericht. Het bedrijf heeft onlangs een kapitaalinjectie gekregen van US$ 25,7 miljoen (€ 18,9 miljoen) en maakt volgens hun CEO nu al winst. Cijfers van Oyster zijn niet bekend.

Dit soort diensten met Nederlandse e-books gaat er voorlopig niet komen. Het Nederlandse taalgebied is hiervoor te klein. Bibliotheken bieden wel een alternatief. Als je lid bent van de bibliotheek kun je 21 dagen lang een gedownload eboek lezen. Hiervoor hoef je geen extra abonnement af te sluiten. Voordeel van deze service is dat je de e-books kunt lezen op een e-reader, de computer of via een app op je smartphone en of tablet.

Het assortiment lijkt wel wat verouderd.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel