All-you-can-read met Amazon Kindle Unlimited voor

Amazon komt misschien met een all-you-can-read service Kindle Unlimited genaamd. Volgens een  gelekte Amazon webpagina, die inmiddels weer verwijderd is, kun je voor US$ 9,99 (€ 7,35) per maand ongelimiteerd eboeken en audio-boeken lezen. Een soort Netflix, maar dan voor boeken.

Telebeeld kwam al eerder met een overzicht van dit soort services in Amerika die nu al beschikbaar zijn: Oyster en Scribd. Voor Scribd betaal je per maand US$ 8,99 (€ 6,65) en heb je toegang tot ongeveer 300.000 boeken. Oyster is duurder en betaal je net als bij Amazon US$ 9,99 (€ 7,35) en kun je kiezen uit 500.000 boeken. De eboeken zijn alleen via hun eigen speciale app op een smartphone, tablet of PC te lezen. En dus niet op een e-reader. En dat is jammer natuurlijk.

In de Amazon catalogus zouden 638.416 boeken zitten. Meer boeken dus dan de concurrentie en daarnaast kun je Kindle Unlimited gebruiken op een smartphone, tablet, PC en op Amazons eigen ereader: de Kindle.

Het is voorlopig nog een pilot en of deze service ooit live gaat is nog maar de vraag. Wellicht nog niet op korte termijn, maar ook Amazon ontkomt niet aan vernieuwing. Helaas is Amazon nog niet in Nederland actief, dus of Kindle Unlimited ooit naar ons land komt is nog maar de vraag.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel