Wearables gaan het helemaal maken dit jaar

De wearables-markt staat op exploderen, aldus verschillende analisten. Wel is de consensus dat de groei iets vertraagd is, omdat veel fabrikanten de introductie van nieuwe producten hebben uitgesteld. De hausse lijkt nu in het derde kwartaal van 2014 te beginnen.

Samsung, LG, Motorola, HTC, Adidas, Acer en Asus hebben allemaal nieuwe producten aangekondigd die in het derde kwartaal op de markt gaan komen. Tel daar bij op het hardnekkige gerucht dat ook Apple dan met de iWatch komt en een nieuwe hype is geboren.

Zo denkt ons eigen TomTom volgend jaar maar liefst 500.000 sporthorloges te gaan verkopen en hoopt hiermee een omzet van € 50 miljoen te realiseren.

Over Apple circuleren berichten dat het bedrijf meerdere iWatches gaat uitbrengen. Bij Apple vooral focus op Fitness – en een afgeleiden hiervan gezondheid – in combinatie met het al eerder aangekondigde iOS 8. De iWatch gaat worden uitgerust met allerlei sensoren die de gebruiker informatie geeft over bijvoorbeeld de hartslag, afgelegde afstand, hoogteverschil, snelheid en het aantal verbrande calorieën.

LG komt op korte termijn met een van de eerste smartwatches dat gaat draaien op Android Wear.

Het horloge kan gewoon via micro-USB worden opgeladen en heeft een vierkant scherm. Waarschijnlijk deze week al officieel aangekondigd tijdens de Google I/O-conferentie. Het horloge krijgt een Qualcomm processor, 1,65” scherm met een resolutie van 280 * 280, 4 GB interne opslagruimte en 512 MB werkgeheugen. Het slimme horloge is bestand tegen stof en kan tegen een stootje.

Op dezelfde conferentie gaat, volgens de geruchten, ook Samsung een Android Wear smartwatch aankondigen. Dan is het wachten alleen nog op de Motorola Moto 360.

Dit is volgens velen de enige smartwatch die er zo mooi uitziet dat hij ook gedragen gaat worden. 

Analisten denken overigens dat voorlopig de smartbands het gaan winnen van de smartwatch.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel