Vodafone brengt accessoires exclusief onder bij Brightstar 20:20

Vodafone heeft een exclusieve deal met Brightstar 20:20 gesloten over de levering van accessoires aan hun winkels en hun webshop. Hoewel het de bedoeling was om de samenwerking in heel Europa uit te rollen, is op het laatste moment besloten voorlopig alleen in England te beginnen.

Hoewel de deal al voor de overname van 20:20 door Brightstar was afgerond komen nu pas de details naar buiten. Zo gaan er 10 werknemers van 20:20 Brightstar werken op het hoofdkantoor van Vodafone om voor een naadloze integratie te zorgen. Vodafone heeft meer dan 500 winkels in Engeland die niet alleen bevoorraad worden door 20:20 maar ook zullen er merchandisingteams de weg op gaan.

Voorlopig gaat er in Nederland nog niets veranderen, maar alles wijst erop dat dit op korte termijn wel gaat gebeuren. Vodafone werkt nu nog (redelijk) exclusief met SystemItalia.

Ook wordt er lokaal ingekocht bij Tech Data Mobile. Dit stamt nog uit de Battrex tijd en natuurlijk kocht BelCompany al hun hardware en veel accessoires in bij het oude MCC. Overigenes horen wij uit de markt dat Vodafone eigenlijk helemaal niet geïnteresseerd in de verkoop van accessoires in hun winkels. Zo hebben liever - net zoals de andere operatoren - dat hun verkopers proberen abonnementen te verkopen en hun tijd niet verspillen aan de verkoop van tasjes.

SystemItalia en Tech Data zullen de grote verliezers zijn bij een overgang. Maar goed zover is het nog niet.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel