Typo 2 tovert je iPhone om in een BlackBerry met toetsebord

In januari  2014 kwam een kleine Amerikaanse start-up met een extern toetsenbord voor de iPhone 5 en 5S, de Typo. Volgens velen leek het Qwerty-keyboard als twee druppels water op dat van de BlackBerry Bold 9900 en de Q10. Eind maart wist BlackBerry rechters in Amerika ook hiervan te overtuigen en de verkoop van de Typo werd vroegtijdig nog voor de introductie door de rechtbank gestopt.

Nu is het bedrijf terug met de Typo 2. Voor US$ 99 (€ 73,76) koop je dit toetsenbord dat over je iPhone 5 of 5S schuift. Het toestel wordt hierdoor wel 6,4 mm dikker en bijna 1,9 centimeter langer. Maar dan krijg je wel een echt fysiek toetsenbord van 3,4 cm. En dat is ruim voldoende om redelijk op te kunnen typen.

Wel vragen wij ons af hoe de ‘home’-knop dan werkt, omdat de Typo 2 hier keurig netjes overeen schuift. De vingerafdruksensor van de iPhone 5S is natuurlijk zo en zo niet meer bruikbaar. Wel is het toetsenbord uitgerust met een speciale knop, die je moet indrukken om het keyboard te ontgrendelen. Dit voorkomt onnodige ‘broekzak’-typen. Bijna € 75 voor deze accessoire is ook niet echt goedkoop. Bestel je de Typo 2 nu, dan is de uitlevering al in september. Bestellen vanuit Nederland kan ook, al moet je dan wel rekening houden met extra douane-kosten.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel