Typo 2 toetsenbord voor de iPhone nu ook verboden

BlackBerry stopte met succes een in hun ogen kopie BlackBerry-toetsenbord voor iPhones van verkopen in Amerika. Een rechter was het met BlackBerry ineens dat de Typo teveel leek op een BlackBerry 9900 toetsenbord en sommeerde de makers de verkoop onmiddellijk stop te zetten.

De Typo werd vervangen door de Typo 2. Volgens de fabrikant was het nieuwe toetsenbord voldoende aangepast. Nou, niet dus. In het weekend besloot dezelfde rechter dat ook de Typo 2 niet rechtmatig is. Daarnaast gaf hij BlackBerry langer de tijd om aan te tonen dat de originele Typo toch in Amerika verkocht is. Nu wacht de makers een enorme schadeclaim. Onderstaand artikel was op Telebeeld te vinden over de Typo 2.

In januari  2014 kwam een kleine Amerikaanse start-up met een extern toetsenbord voor de iPhone 5 en 5S, de Typo. Volgens velen leek het Qwerty-keyboard als twee druppels water op dat van de BlackBerry Bold 9900 en de Q10. Eind maart wist BlackBerry rechters in Amerika ook hiervan te overtuigen en de verkoop van de Typo werd vroegtijdig nog voor de introductie door de rechtbank gestopt.

Nu is het bedrijf terug met de Typo 2. Voor US$ 99 (€ 73,76) koop je dit toetsenbord dat over je iPhone 5 of 5S schuift. Het toestel wordt hierdoor wel 6,4 mm dikker en bijna 1,9 centimeter langer. Maar dan krijg je wel een echt fysiek toetsenbord van 3,4 cm. En dat is ruim voldoende om redelijk op te kunnen typen.

Wel vragen wij ons af hoe de ‘home’-knop dan werkt, omdat de Typo 2 hier keurig netjes overeen schuift. De vingerafdruksensor van de iPhone 5S is natuurlijk zo en zo niet meer bruikbaar. Wel is het toetsenbord uitgerust met een speciale knop, die je moet indrukken om het keyboard te ontgrendelen. Dit voorkomt onnodige ‘broekzak’-typen. Bijna € 75 voor deze accessoire is ook niet echt goedkoop. Bestel je de Typo 2 nu, dan is de uitlevering al in september. Bestellen vanuit Nederland kan ook, al moet je dan wel rekening houden met extra douane-kosten.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel