Trendbreuk in accessoroireland

Er lijkt zich een nieuwe trend af te tekenen in de mobiele telefoon- en tabletaccessoiresmarkt. De gecombineerde markt van draagbare speakers en speakers met ingebouwd dockingstation gaat groeien van 47 miljoen stuks in 2013 naar 61 miljoen in 2018, aldus het Amerikaanse onderzoeksbureau ABI Research. Dit is een groei van iets meer dan 5% per jaar. De grootste groei gaat komen uitdraagbare speakers en dat is een trendbreuk.

Tot voor kort was immers de speaker met dock het populairst. Omdat Apple, met de introductie van de iPhone 5, van een 30-pins connector overging naar de lightning connector werd het consumenten duidelijk dat het verstandiger is om je smartphone via het universele bluetooth te koppelen met een speaker dan via een merk- of modelspecifieke kabel. Dat geeft veel meer flexibiliteit.

Speakers zijn te koop van rond de € 25 tot ver over de € 1.000. In tegenstelling tot headphones zijn speakers minder modegevoelig en loopt een retailers minder risico. Marges op accessoires zijn relatief groot. Traditioneel worden in december de meeste accessoires verkocht dus voor de winkeliers die voldoende ruimte hiervoor in hun winkel hebben ingeruimd, wordt het een goede maand.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel