Starbucks gaat draadloos opladen van smartphones ondersteunen

Starbucks gaat het draadloos opladen van je tablet of smartphone ondersteunen door het plaatsen van meer dan 100.000 oplaadpunten in hun koffieshops. Het bedrijf begint in San Francisco en de uitrol in Amerika is in 2015 compleet. In Europe wordt nog dit jaar een pilot gedaan. Starbucks heeft gekozen om samen te gaan werken met Duracell. Duracell Powermats gebruiken voor het draadloos opladen de PMA standaard.

PMA wordt ondersteunt door AT&T, BlackBerry, HTC, LG, Microsoft, Samsung, Huawei en ZTE. Als je telefoon of tablet niet al standaard vanuit de doos geschikt is voor draadloos opladen dan heeft Duracell  natuurlijk ook een oplossing.

De Duracell Powermat Charging ring heeft drie verschillende connectoren waardoor deze geschikt is voor een iPhone 5/5S/5C (lightning), iPhone 4/4S (30 pin) en micro USB voor alle andere smartphones. Overigens werkt Duracell met andere ketens waaronder andere McDonald's.

Draadloos opladen is niet echt helemaal draadloos. Immers de speciale Powermat Spots, de plek waar je een toestel kunt opladen, worden nog altijd gewoon via een kabel aan het elektriciteitsnetwerk gekoppeld. Daarnaast zijn er teveel verschillende standaards., die niet met elkaar samenwerken.

Telebeeld is op dit moment de nieuwste Magconn technologie van Aikun aan het testen. Dit systeem biedt vele voordelen. Ten eerste gaat het opladen veel sneller dan alle andere draadloze oplossingen, inclusief PMA, die nu op de markt zijn. Daarnaast is het systeem uitgerust met een sterke magneet. Het plaatsen van de smartphone op de lader gaat hiermee altijd goed. Aikun heeft ook draadloze opladers voor in de auto. Door de magneet blijft je smartphone ook tijdens het rijden altijd op zijn plek en gaat het laden razendsnel. Later meer.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel