Samsung onthult vandaag al hun nieuwe smartwatch de Galaxy Gear

Gaat het dan toch vandaag gebeuren en niet tijdens de IFA volgende week? Er komen sterke aanwijzingen vanuit Amerika, dat Samsung vandaag al hun nieuwe smartwatch de Galaxy Gear gaat onthullen.

Het lijkt dat de Gear meer een accessoire wordt van een mobiele telefoon dan een vervanger. Zoiets als Nike's nieuwe Fuelband horloge. Wel krijgt de Gear waarschijnlijk een camera en is via bluetooth te verbinden met je telefoon.

Zo'n smartwatch is op zich wel een heel knap stukje design. De batterij moet genoeg energie geven om weken met het horloge te kunnen werken, terwijl aan de andere kant ze klein genoeg moeten zijn om er überhaupt in te kunnen passen. Beide uitgangspunten zijn eigenlijk in strijd met elkaar. Daarnaast moet het scherm van een meer dan uitstekende kwaliteit (lees: leesbaarheid) zijn. Het is overigens niet de verwachting dat de Galaxy Gear traditionele 'text input' krijgt. Daar lijkt het horloge gewoon te klein voor te zijn. Je moet de Gear echt zien als een uitbreiding (companion) van je smartphone.

Als Samsung dan toch bezig is, dan kunnen ze ook meteen de nieuwe Note 3 aan de buitenwereld tonen. Tegen de avond zullen wij het weten.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel